Eyesburn proslavljaju 30 godina karijere koncertom na Dorćol Platzu

Eyesburn proslavljaju 30 godina karijere koncertom na Dorćol Platzu
pon, 18. mart 2024
Beograd, Srbija

Beogradski reggae hardcore sastav Eyesburn obeležiće 30 godina postojanja ove subote (18. mart 2024.) velikim koncertom na Dorćol Platzu, zajedno sa specijalnim gostima – novosadskim ragga metal bendom Senshi. Eyesburn će svirati poznate hitove iz bogate karijere, poput „Fool Control“, „All Right“, „Šejn“, „Agony“ i publiku sprovesti kroz celokupan muzički opus njihovih izdanja – od prvog albuma „Dog Life“, preko „Full Control“, „Solid“ pa sve do poslednjeg „Troops of Light“. Alternativni sastav Eyesburn potekao je iz beogradske hardcore scene.

Nakon izlaska prvog studijskog albuma „Dog Life“ 1998. godine, bend je počeo da istražuje druge žanrove poput reggae-a, dub-a i drum & bass-a, stvarajući svoj specifičan miks stilova i kreirajući jedinstveni zvuk. Ubrzo nakon toga, Eyesburn su snimili svoj najpopularniji album „Fool Control“ koji ih je pozicionirao na domaćoj muzičkoj sceni, dok ih je saundtrek za film „Munje!“ predstavio široj publici. Naredni projekat „Gabau“ predstavlja specifičnu prekretnicu ka reggae zvuku, a nastavljen je novim studijskim albumom „Cool Fire“ na kojem je učestvovao Ank Steady. Sledeći album „Solid“ ocenjen je od strane fanova i kritičara kao njihov najbolji album, prikazujući zreliji i razvijeniji zvuk koji istražuje hardcore metal korene benda.

Nakon toga, Max Cavalera je pozvao Eyesburn da snime pesmu za album Soulfly-a „Prophecy“ i da sviraju na Prophecy evropskoj turneji 2004. godine. Takođe, Coyote je gostovao i na narednom albumu Soulfly-ja „Dark Ages“. Peti studijski album Eyesburna „How Much for Freedom?“ objavljen je 2005. godine, nakon čega su članovi Eyesburna od 2007. godine radili na drugim projektima. Ponovo su se okupili 2011. godine, objavili album „Reality Check“ 2013. godine i nakon kratke pauze, gotovo u originalnom sastavu, okupili su se početkom 2019. godine, a 2022. objavili su poslednji album „Troops of Light“.

Ono što sastav Senshi čini specifičnim, osim muzike, jeste činjenica da su popularniji u Japanu nego u Srbiji. Bend je postao viralan u Japanu sa svojom prvom pesmom i spotom „Musical Warriors“, što ih je odvelo na prvu japansku turneju 2018. godine, na kojoj su promovisali album prvenac „Senshi No Seishin“, na kojem su gostovali razni japanski izvođači. Prva tri singla sa njihovog narednog albuma „Rise Again“, „Chaos In My Soul“ i „Evil In Dem Eyes“, objavljeni su 2020. godine, a tri godine kasnije, Senshi su objavili svoj drugi album „Rise Again“, praćen video singlom za pesmu „Run Dem Over“. Na ovom albumu su gostovali umetnici iz Japana, poput Rija Kinošite iz benda Crystal Lake i Kajta iz benda Paledusk. U maju 2023. održali su drugu turneju u Japanu, a deo atmosfere sa koncerta u Tokiju zabeležen je na njihovom video singlu „Memories“.

Ograničen kontingent ulaznica u prodaji je po ceni od 1700 dinara na blagajnama Ticket Visiona i online na Tickets.rs.


Dorćol Platz
Dobričina 59, Beograd
<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..