Februarski program beogradskog kluba Kult predvode AWEN i DJ Traumer

Februarski program beogradskog kluba Kult predvode AWEN i DJ Traumer
sub, 3. februar 2024 - ned, 4. februar 2024

Vodeća afro house senzacija nove generacije i jedna od najtraženijih vokalistkinja elektronske muzike AWEN dolazi po prvi put u Beograd ovog petka, kada će izvesti svoj live nastup u klubu Kult. Te večeri za domaću podršku biće zaduženi Goran Starčević, Deaf in Mini i The Heroy. AWEN je autentičan umetnički izraz izgradila na svom kulturnom nasleđu i muzičkom ukusu, inspirisana muzičarima poput Nine Simone, Boba Marleya i Marvina Gayea, stvarajući jedinstveni stil afro house-a, u kombinaciji sa neo soulom i spiritualnim trip hopom, mešajući elektronsku instrumentaciju sa beskrajnim melodijama.

Muzika koju stvara posebno je upečatljiva zbog boje njenog glasa, a podržavaju je mnogi poznati izvođači, među kojima su Black Coffee i kolektiv Keinemusik sa kojima često i nastupa. Prošlu godinu završila je sa naslovnicom magazina Mixmag Brasil i preko 70 nastupa širom sveta širom sveta, među kojima je Coachella.

Subota u klubu Kult rezervisana je za jedan od omiljenih DJ parova lokalne klupske scene – Joma Maju i Marka Vukovića, koji svoj entuzijazam uvek prenose i na plesni podijum. Tom prilikom, predstaviće pregršt kvalitetne klupske muzike, mračnih i zavodljivih melodija, a sve to začiniti neizostavnom dozom energije. Zajedno sa mladim nadama polaznicima Perfect Pitch DJ Akademije – Flakijem i Moskitom, Joma Maja i Marko Vuković spremaju nezaboravnu atmosferu!

Trinaesto izdanje KULT:R žurke zakazano je za sredu 7. februar, kada će nastupiti Diamond Mark, Kasell i Nobody Else.

Narednog petka, 9. februara DJ pult kluba Kult preuzima miljenik domaće publike Kristijan Molnar. Za svoj sedmočasovni allnighter Molnar će publici predstaviti vanremenske dragulje, aktuelne singlove, ali i buduće trendove elektronske muzike. Fuzija plesne muzike iz celog sveta koja obuhvata različite pravce među kojima su disco, Chicago house, deep techno, new wave, funk i soul.

U subotu 10. februara, najbolji gruv donosi Mindless dvojac Dakissa i Dakman, uz gosta – mladog DJ-a i producenta Boška Baloša iz Novog Sada. Dakissa se izdvojio kao jedan od najbrže rastućih mladih talenata lokalne elektronske scene svojim energičnim DJ setovima u kojima se prožimaju različiti žanrovi bazirani pretežno na house, deep house, minimal i tech zvuku, dok je Dakman prepoznat kao izvođač sa velikim potencijalom, čiji setovi odlikuju zvukom 80ih i 90ih iz kojih crpi inspiraciju i time daje posebnu atmosferu svojim nastupima, uklopljeno u deep, house sa elementima minimala.

Dan zaljubljenih slavi se uz apsolutnu senzaciju regionalne klupske elektronske scene – popularni house dvojac Šćepu i Lutona. Šćepa i Luton više su od muzičara, oni su sinonim za nezaboravne party doživljaje! Svaki prostor pretvaraju u živopisnu proslavu i ples, a njihove house setove karakteriše čvrsti groove i raznovrsne harmonije, koje obiluju plesnim solo izvedbama.

Četvrtak 14. februar posvećen je all female konceptu, te su za muziku zadužene DJ-ice Una Nikolić, Milenasi i Dea Tosh, dok će se u petak 15. februara za DJ pultom kluba Kult naći Despić, Nikola Mihailović i Vahicabi.
U subotu 16. februara Afterfive ekipa predstavlja tech house producenta i DJ-a Rafaela koji je širom sveta postao poznat po remiksu singla Jimija Julesa „My City’s On Fire“, dok će za domaću podršku biti zaduženi Slavko i Nadežda.

Četrnaesta KULT:R žurka zakazana je za sredu 21. februar, a za muziku je zadužena World Of Progressive ekipa u sastavu Angela Kochinatz, Svemirski Mjau i Pinda.

Prvi put u klubu Kult u petak 23. februara nastupiće predstavnik pariske andergraund scene, producent i DJ Traumer, a domaćini večeri biće Nemax i CVTKVC.



Traumer je predvodnik francuske elektronske scene koji je široj publici poznat po tvrđem zvuku, dok se u njegovom opusu može pronaći sve, od minimala i microhouse-a, preko medoličnih deep hose i jazzy zvukova pa sve do beskompromisnog techna. U njegovoj muzici mogu se čuti tabla bubnjevi iz Indije, gudački i duvački instrumenti sa Bliskog Istoka i duboki afrički ritmovi u kombinaciji sa bogatom istorijom house-a i techna iz Evrope i Amerike.

Subota 24. februar rezervisana je za allnighter popularnog melodic dvojca Innēr Sense. Ujedinjeni zajedničkom strašću prema muzici, Filip Fisher i Nino Čelebić udružuju svoje ideje, znanje i iskustvo pod jednim imenom – Innēr Sense, vođeni željom da otkriju nepoznate puteve ovog kreativnog sveta i istraže nove dimenzije između podsvesti i realnosti. Njihova izdanja dobila su podršku svetskih artista kao što su Joris Voorn, Innellea, Fideles i Armin Van Buren.



Poslednja KULT:R žurka ovog meseca zakazana je za sredu 28. februar kada u klub Kult stiže MUTE OFF Showcase, a svoje DJ umeće predstaviće Aleksandar Rajić, Dzznnss i Cosmic Eve.

Ograničeni kontingent ulaznica za klub Kult može se nabaviti po povlašćenoj promo ceni putem Resident Advisor platforme. Kult se nalazi na adresi Čumićevo sokače, ulaz iz Nušićeve (iza starog bioskopa Kosmaj), radno vreme kluba je od 23 do 6, a starosna granica za ulazak u klub je 23 godine.


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..