PREDSTRAZA - THE OUTPOST na Festivalu epske fantastike

PREDSTRAZA - THE OUTPOST na Festivalu epske fantastike
sub, 2. septembar 2023, 17:00 h
Beograd, Srbija

Prvog dana Festivala epske fantastike, 2. septembra u 17.00 u Dorćol Platzu,  biće održano predavanje "PRIMENA STAROSLOVENSKIH MOTIVA U SERIJI THE OUTPOST" na kome će govoriti Ivana Vasić, poznata kostimografkinja sa bogatim iskustvom u filmskoj i televizijskoj industriji. Ivana Vasić je umetnica čija kreativnost i stručnost oblikuju vizuelni identitet mnogih ostvarenja. Sa dubokim interesovanjem za istoriju i folklor, Ivana Vasić je uspela da spoji svoju strast sa svojim radom. Njeni kostimi nisu samo odevni predmeti, već i priče o prošlim vremenima i kulturama koje donose dublje značenje savremenim pričama.

Na ovom predavanju, Ivana Vasić će voditi publiku kroz proces kreiranja kostima u seriji "The Outpost" (Predstraža). Istorijski i mitološki motivi često se odražavaju u njenom radu, dodajući dubinu i autentičnost likovima i svetu serije. Kroz analizu njenih dizajnerskih odluka, biće predstavljeno kako su staroslovenski motivi transformisani i prilagođeni fantasy kontekstu, doprinoseći celokupnom estetskom doživljaju.

Ovo je retka prilika da se čuje direktan uvid u kreativni proces jedne tako talentovane kostimografkinje.
Serija PREDSTRAŽA / THE OUTPOST može se pogledati radnim danima u 17.00 na kanalu SCI FI za sve koji su propustili ovo ostvarenje. Ova popularna američka serija kompletno je snimana i montirana u Srbiji  od 2. do 4. sezone, pri čemu je korišćen kompleksan studijski set i brojne lokacije, među kojima su: Kalemegdan, Smederevska tvrđava, Petnička pećina kod Valjeva, klisura reke Vratne u istočnoj Srbiji. U ovoj avanturističkoj fantaziji glavnu ulogu tumači Džesika Grin kao Talon, jedina preživela iz rase poznate pod nazivom Crna krv (Blekblads).  Brojni filmski radnici iz Srbije učestvovali su u stvaranju  serije PREDSTRAŽA.

Materijal: NBCUniversal International / SYFY / Aleksandar Letić


Dorćol Platz
Dobričina 59, Beograd
<<  Decembar 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..