PASAŽ FEST: Neko nas posmatra - vol. 03

PASAŽ FEST: Neko nas posmatra - vol. 03
pet, 30. avgust 2024 - ned, 1. septembar 2024
,

Festival „Pasaž festu” će se ove, kao i prethodne godine održati u pasažu broj 22 u ulici Zmaj Jovina u Novom Sadu u periodu od 30. avgusta do 1. septembra 2024. godine pod sloganom „Neko nas posmatra”. „Pasaž fest” je projekat koji je nastao saradnjom Multimedijalnog centra „Led Art” i javne institucije „Sterijinog Pozorja”, kao i drugih nezavisnih i samostalnih umetničkih organizacija, poput udruženja građana „Reaktor” i „Grafičke mreže”, ali i pojedinaca/ki koji aktivno učestvuju na kulturnoj sceni Novog Sada.

Motiv realizacije festivala je, osim promocije savremene i alternativne umetničke scene, ukazivanje na nužnu urbanističku i kulturnu regeneraciju centra Novog Sada, njegovih javnih prostora, u ovom slučaju, posebno njegovih pasaža, ali i značajne, nažalost, zapuštene arhitektonske i kulturne baštine kojoj se posvećuje sve manje pažnje. U ovom kontekstu, potrebna nam je podrška za “glasniji” poziv publike, kulturnih radnika i ostalih potencijalnih učesnika, istomišljenika i posmatrača, te verujemo da bi vaša medijska kuća bila savršen partner za ovaj zajednčki poduhvat.

Program festivala je baziran na nekoliko polja u umetnosti: pozorište, književnost, ples, performans, muzika i vizuelna umetnost, dok su umetnici i umetnice koji će učestvovati na festivalu, pre svega, mlađih generacija sa autentičnim umetničkim izrazom.

foto promo - Plakat - dizajn Magda Radojlović


<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..