Novi član ansambla mjuzikla "Jadnici" - Slaven Došlo u ulozi Marijusa

Novi član ansambla mjuzikla
pon, 14. januar 2019, 19:30 h
,

Svetski hit, mjuzikl preveden na preko 20 svetskih jezika, najigraniji mjuzikl na svetu Jadnici, od 2007. godine se uspešno izvodi i u Operi i teatru Madlenianum i biće odigran opet u ponedeljak 14. januara 2019. u 19.30 časova . Mjuzikl koji se igra po striktnoj licenci, peva na engleskom, bez izgovorene reči, i dalje oduševljava publiku i puni Veliku salu Madlenianuma! Od 2019. godine ansamblu ovog mjuzikla stiže pojačanje, Slaven Došlo će se pojaviti u ulozi Marijusa, u najromantičnijem liku u ovom verističkom romanu Viktora Igoa.

Slaven Došlo je rodjen u Somboru 1991. Završio je glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Mirjane Karanović.  Ostvario zapažene uloge u filmovima Pored mene,  Biser Bojane i Panama za koji je nagradjen nagradom za izuzetnu mušku ulogu na filmskim susretima u Nišu, kao i u pozorištu gde bi se mogle izdvojiti predstave Carstvo nebesko Narodnog pozorišta u Beogradu i Bitef teatra, Fantom iz opere Pozorišta na Terazijama kao i Život stoji, život ide dalje Bitef teatra za koju je nagradjen specijalnom Sterijinom nagradom za najboljeg mladog glumca na Sterijinom pozorju. Igra i u televizijskim serijama od kojih je najaktuelnija Vojna akademija.

Verujemo da će publika i u sledećoj godini hrliti da pogleda ovaj mjuzikl bez premca, jer su i kritike posle premijere 2007. godine i posle premijerne obnove 2014. godine najavile dug život ovog mjuzikla koji se kod nas igra već 11 godina. Ovde vam prenosimo samo neke:
“… zemunsko-beogradska premijera “Jadnika”, najdugovečnijeg mjuzikla na svetu, kojom je pozorište “Madlenijanum”, 22 godine posle londonske praizvedbe, pokazalo da ostvarivanjem produkcije po svim najvišim standardima, može ispuniti i najsloženije interpretativne zadatke. Postavljanjem ovog svojevrsnog modernog komada s pevanjem, dobili smo jednu novu zvučnost i senzibilitet, predstavu koja raznežuje i rastužuje, ali pruža i nadu u pobedu dobrote i humanosti.   
                                            
Nadahnuti istoimenim romanom Viktora Igoa, autori mjuzikla Alen Bublil i Klod Mišel Šenberg (orkestracija Džona Kameruna) izgradili su remek-delo muzičkog pozorišta, snažno u svom dramatsko-muzičkom izrazu i slojevito i višeznačno u svakom detalju, a reditelj Nebojša Bradić u susretu s još jednim žanrom u svojoj ozbiljnoj karijeri, potvrdio da je, poštovanjem realizma njegove istorijske tematike, ali i tragičnih, melodramskih, sentimentalnih i farsičnih tonova, profesionalac bez premca, kreator spektakla koji se prati u jednom dahu.” - Marija Adamov, Dnevnik, 22.10.2007.

“…upravo ponestaje reči natčovečanske hvale za briljantan muzičko-scenski podvig u Madlenianumu, imena „Les Misérables“, kojim se ovogodišnji BEMUS mamuza do rajskih uzvisina, prosipajući galaksije svojih blistavih zvezda po takvom nezaboravnom celovečernjem putu!” - Zorica Kojić, Danas, 22. 10. 2007.

„ Mjuzikl LES MISEARBLES – JADNICI nema ni jednu izgovorenu rečenicu – sve je pevano i to pevano na engleskom originalu, a tekst prevoda se prati na titlu iznad pozornice. I taj element izvodjačke tehnike doprineo je da ovaj spektakl – prava HRIŠĆANSKA ELEGIJA i fuga jednog pozorišnog žanra, deluje sasvim evropski – u svakom smislu... Ali – ovako spretno i profesionalno sklopljena predstava, mogla bi se mirno igrati na evropskim scenama i da se ne primeti da je nastala na brdovitom Balkanu!“
Goran Cvetković, Radio Beograd 2, 19.03. 2014.

“Mjuzikl “Jadnici” sigurno će postati beogradski pozorišni hit, pa slušaocima toplo preporučujem da što pre stanu u red za ulaznice.” Zorica Premate, Radio Beograd 2, 19.10.2007.


<<  Jun 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
10111314
15161718192021
222324252628
2930     

Putopisi, Intervjui..