Izlozba Transparentna polja Dragana Zdravkovića

Izlozba Transparentna polja Dragana Zdravkovića
čet, 16. maj 2024 - ned, 8. septembar 2024

U četvrtak, 16. maja 2024. u 19 časova, u Muzeju Zepter otvara se izložba “Transpersonalna polja” slikara Dragana Zdravkovića, koja je ujedno i njegova 25-ta samostalna izložba. Izložba će biti propraćena katalogom u kojem se nalazi tekst čiji je autor istoričarka umetnosti Danijela Purešević. Ona je u svom tekstu istakla da je dugo razvijanim slikarskim postupkom Zdravković svojim vizijama obezbedio slobodno (transpersonalno) kretanje i prohodnost kroz prostor, vreme i kroz materije različitih konzistencija.

Na izložbi će biti izložena platna koja datiraju od 2020.godine do danas. Izložba će biti otvorena za javnost do 8. septembra 2024. u Muzeju Zepter, Knez Mihailova 42, od utorka do petka od 12 do 20 časova, i subotom i nedeljom od 10 do 20 časova.

Dragan Zdravković je rođen 1969. godine u Beogradu. Diplomirao je i magistrirao na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Doktorirao je na Fakultetu savremenih umetnosti kod mentora akademika Vladimira Veličkovića. Od 2014. godine predaje na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu kao profesor na predmetima Crtanje i Slikanje. Predstavljao je Srbiju na 57. Venecijanskom bijenalu 2017. godine sa umetničkim projektom “Enklavia” (sa Milenom Dragičević i Vladislavom Šćepanovićem). Njegovi radovi se nalaze u više muzejskih i fondacijskih zbirki, kao i u mnogobrojnim privatnim kolekcijama. Izlagao je na preko 70 grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu i učestvovao je na mnogim internacionalnim radionicama i projektima.


 


 

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..