Regionalna koncertna atrakcija KOIKOI na Dorćol Platzu

Regionalna koncertna atrakcija KOIKOI na Dorćol Platzu
pet, 22. mart 2024, 21:00 h
Beograd, Srbija

Koncert regionalne indie atrakcije KOIKOI biće održan u petak 22. marta u 21 čas na Dorćol Platzu u okviru revijalnog dela programa Kontakta.
KOIKOI na Dorćol Platz dolazi sa novom kreativnom energijom Emilije Đonin koja se nedavno priključila bendu. Ovo će biti prvi beogradski koncert u ovoj postavi, a iz benda poručuju da su jako nestrpljivi i uzbuđeni da izađu u novoj postavi na domaći teren, te najavljuju energičan nastup i premijeru novih pesama.



Kada je reč o generacijskim bendovima, prva asocijacija jeste KOIKOI, najtraženiji bend u regionu tokom protekle godine. U 2023. godini imali su turneju po Evropi, a s početka proleća će svu sublimiranu energiju podeliti sa domaćom publikom i još jednom pokazati zašto su na samom vrhu.

KOIKOI su Marko Grabež, Emilija Đorđević, Ivan Pavlović Gizmo i Emilija Đonin – kreativci iz različitih vetrova lokalne scene sa jasnim zajedničkim ciljem stvaranja kvalitetnog indie rocka i popa, sa kojim odlučno popunjavaju prazninu među raskošem mejnstrima i intimom andergraunda.

Vrtoglavo brzo su postali istaknuto ime na beogradskoj muzičkoj sceni. Publici su se prvi put predstavili 2019. godine na kompilaciji Hali Gali. Početkom 2021. godine KOIKOI postaju novi član porodice Mr. Moonleeja, sa debitanskim albumom „Pozivi u stranu". Ovo izdanje našlo se među najboljim regionalnim albumima na svim važnijim godišnjim muzičkim listama. Nakon tog albuma usledili su brojni koncerti širom regiona.



Nakon što ih je IMPALA uvrstila na listu „100 Artists To Watch" u 2022. godini i finala HEMI muzičke nagrade, krajem prošle godine KOIKOI su bili nominovani i za Music Moves Europe Awards 2023 kao jedan od 15 najboljih nadolazećih artista u Evropi. Istovremeno svojom live energijom osvajaju fanove na brojnim evropskim festivalima – od Groningena, Hamburga, Amsterdama, zatim Brisela, Ajdhovena, Praga, Brna, Bratislave, Budimpešte, Bukurešta i Talina.

U oktobru prošle godine nagrađeni su kao mlade snage godine u Srbiji priznanjem „Miroslav Miša Aleksić" u sklopu muzičke nagrade GODUM koju dodeljuje Udruženje muzičara jazz, zabavne i rock muzike. Krajem 2023. potpisali su ugovor za uglednu francusku booking agenciju Voulez-vous Danser.

U februaru ove godine našli su se na „Hali Gali #2" kompilaciji sa novom pesmom, katarzičnom stadionskom himnom „Putem mimoza".




Ulaznice po ceni od 1500 dinara mogu se kupiti na prodajnim mestima Ticket Visiona i online na tickets.rs.



Dorćol Platz
Dobričina 59, Beograd
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..