Više od 50 učesnika na proslavi muzike i ploča u srcu grada

Više od 50 učesnika na proslavi muzike i ploča u srcu grada
sub, 22. april 2023, 12:00 h - 18:00 h

Kompletno besplatan umetničko-zabavni program počinje u subotu 22.04. u podne, u centralnom delu Čumićevog sokačeta i traje sve do 18 časova; dnevna žurka u srcu grada, na koju se može doći i porodično, a i s ljubimcima, ove godine, uključiće više od 50 učesnika. Ĉak tri koncerta /Eyesburn, Keni nije mrtav i Nemi pesnik/, velika berza ploča na otvorenom s učesnicima iz cele zemlje, specijalna svetska RSD izdanja na vinilu za poklonike raritetnih gramofonskih ploča i celodnevni živi program Poznati puštaju ploče, obeležiće šest sati programa tradicionalne prolećne manifestacije Record Store Day u Čumiću.

Pored šarenolikosti sadržaja i bogate ponude polovnih ploča na berzi na otvorenom, u samu radnju Mascom Store, baš tog dana, stižu specijalna RSD izdanja, istovremeno kao i u stotine malih nezavisnih prodavnica širom sveta, a među ovogodišnjim naslovima su i imena: od Stonsa, preko Lajbaha do Morikionea, ne izostavljajući tu ni Ramonse, Poukse, Madonu i mnoge druge umetnike.

Takođe i dva domaća naslova, upravo Mascom Records etikete, su ove godine na globalnoj listi Record Store Day izdanja, a to su Nemanja Radulović s albumom Roots, gde naš svetski poznati violinista eksperimentiše s etno zvukom i s druge strane energični veterani gitarskog zvuka, Ritam nereda s novim studijskim albumom Novo doba.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..