Orthodox Celts po 30. put sviraju za St. Patrick‘s Day!

Orthodox Celts po 30. put sviraju za St. Patrick‘s Day!
pet, 17. februar 2023, 20:00 h
Beograd,

Tradicija se nastavlja: grupa Orthodox Celts će jubilarni trideseti put okupiti svoju vernu publiku da zajedno proslave Dan Svetog Patrika! Za ovu priliku "srpski Irci" se vraćaju u omiljeni koncertni prostor, da 17. marta od 20 časova u sali Amerikana Doma omladine Beograda održe veliki koncert, na kojem će izvesti svima drage, dobro poznate hitove, iz svoje duge i uspešne karijere. Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision Blagajni u DOB-u i onlajn na tickets.rs/event/orthodoxcelts Ograničena količina ulaznica može se nabaviti po promotivnoj ceni od 1200 RSD. Redovna cena ulaznica iznosiće 1500 RSD.

Grupa Orthodox Celts osnovana je 1992. godine, a prvi koncert na Dan Svetog Patrika održali su 1993, pre tačno 30 godina, te nose titulu benda sa najdužom specifičnom muzičkom tradicijom u srpskom rokenrolu – Kelti su jedini bend koji od svog nastanka svake godine na isti dan održava koncert.

Frontmen benda, Aca Seltik, povodom predstojećeg koncerta poručuje publici: “Kada smo prvi put izašli na binu, da javno proslavimo Dan Svetog Patrika, 17. marta 1993, niko nije mogao ni da nasluti šta će se sve događati u godinama koje su pred nama. Danas, 30 godina kasnije, mnoge stvari su se promenile. I one oko nas, i one u nama. Pa i mi sami, na kraju krajeva. Ipak, jedno je ostalo isto: glad za živom svirkom i emocijama koje samo ovaj koncert ume da pruži. I još nešto se nije i nikada se neće promeniti: publika. Naši fanovi koji su, s pravom, od nas uvek zahtevali najviše, a kojima smo uvek želeli da damo i više od toga. Ne očekujte od nas ništa manje ni ove godine, ili bilo koje godine, na bilo kom koncertu. Vidimo se, tradicionalno, na koncertu 17. marta 2023. u Domu omladine Beograda. Srećan nam svima Saint Patrick‘s Day! P.S. Hoćete neko spektakularno iznenađenje? Dobićete ga! Ali, pssst… Da ne kvarimo trenutak…”

Prvi album, pod nazivom „Orthodox Celts“ objavili su 1994. godine. Nizali su se „The Celts Strike Again“ (1996), „Green Roses“ (1999), „A Moment Like the Longest Day“ (2002), „One, Two“ (2007) i „Many Mouths Shut!“ (2017).

Svojim furioznim i eksplozivnim nastupom, kao i posebno emotivnom interakcijom sa publikom, oduševljavaju već generacije slušalaca. Negujući tradiciju irske muzike, autentičan stil i blizak odnos sa fanovima, Kelti predstavljaju prepoznatljiv i jedinstven muzički fenomen na ovim prostorima. Upravo iz tog razloga, bend je jedna od naših najvećih koncertnih atrakcija, što potvrđuju svakim svojim nastupom.

Foto: Uroš Žunić


Dom Omladine Beograda
Makedonska 22, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..