Oxajo i Mitsko Biće na zajedničkom koncertu u Domu omladine Beograda

Oxajo i Mitsko Biće na zajedničkom koncertu u Domu omladine Beograda
pet, 17. maj 2024, 20:30 h
Beograd,

Dom omladine Beograda predstavlja Oxajo i Mitsko Biće, dve najuzbudljive nove alternativne rok grupe u Beogradu na zajedničkom koncertu u petak, 17. maja od 20.30h u sali Amerikana! Danas još uvek talenti iz andergraunda, sutra možda mejnstrim zvezde. Dođite da zajedno proverimo! Ulaznice po ceni od 1000 RSD su u pretprodaji putem eFinity prodajne mreže i onlajn. Oxajo je bend iz Beograda koji je privukao pažnju pesmom "Put", koji je zauzeo drugo mesto na takmicenju Zadužbine Milan Mladenović.

Nakon toga su se pojavili sa efektnim singlom za numeru "Sijam", na kome su definitivno su oformili svoj still, kog nije lako definisati, ali je vrlo brzo postao popularan: radi se o mešavini nasleđa aleternativnog roka i "amerikane", ali sa brzim ritmom koji ponekad odgovara ritmu dance muzike.

Ovu supergrupu čine Dušan Strajnić, Marko Ajković i Dario Vuksanović, poznati i iz drugih gradskih postava (Stray Dogg, Artan Lili, Savana), uz pomoć Todora Živkovića, Vlade Milićevića i neprevazidjene Anjute Janković. Oni sa lakoćom prave i lansiraju svoj krajnje neočekivani zvuk u beogradski etar, na zadovoljstvo sve mnogobrojnije publike.

Mitsko Biće je indie / bedroom projekat koga je 2019. godine sam pokrenuo Jovan Ilić. U periodu od novembra 2022. do juna 2023, u saradnji sa sastavom Kineski restoran, Mitsko Biće izbacuje 6 singlova u formi spotova. Svi ovi singlovi objedinjeni su na EP izdanju "Tužne pesme u slatko-kiselom sosu", koje je privuklo značajnu pažnju pre svega mlade publike.

Projektu su se u međuvremenu priključili novi članovi, sa ciljem saradnje na novim pesmama, čija je ideja dalje građenje Mitskog Bića kao kolektiva. Članovi nove postave benda su Boris Milanović (Palms Voice, Laplander, Ljubavnici, Triko), Andrijana Manojlović (Endi Marej, Ibar), Nemanja Đorđević (Špricersi) i sam Jovan Ilić.


Dom Omladine Beograda
Makedonska 22, Beograd
<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..