Strip u fokusu - D.I.Y. Strip Fest u Parobrodu

Strip u fokusu - D.I.Y. Strip Fest u Parobrodu
sub, 20. april 2024, 11:00 h - 19:00 h
Beograd,

U subotu 20. aprila, u Ustanovi kulture "Parobrod" u Beogradu od 11 do 19 časova, biće održan jedinstveni događaj - D.I.Y. Strip Fest. Ovaj bazar slavi domaći nezavisni strip i pruža posetiocima priliku da se upoznaju s kreativnošću mladih talenata naše strip scene. Na "D.I.Y. Strip Festu" će posetioce dočekati strip autori: Bastard The Bear, Bojan Zavišin, Boris Stanić, Ilija Jakovljević - EL JAKK, Miloš Tadić, Nađa Tiodorović, Olga Mihailović, Uroš Milinčić i udruženje Stripotetke – Danica Jevđović, Jana Adamović i Biljana Mihajlović - Bundevica.

Izlagači će predstaviti svoja pojedinačna strip izdanja, fanzine i printove, pružajući posetiocima priliku da otkriju nove talente i istraže raznolikost naše nezavisne, nepravedno zapostavljene scene. Strip autorima će se pridružiti i prijatelji sa proizvodima ručne radinosti - Ana Ciglar i Ana Trifunović - ANKO.

Takođe, biće predstavljen i jedinstveni strip fanzin, "Muke naše autorske", na kome su sarađivali autori Ana Milojković Omi, Bojan Zavišin, Boris Stanić, Dragana Radanović, Filip Stanković, Ilija Jakovljević - EL JAKK, Ivana Havran, Jelena Pavlović, Marta Todorović, Nađa Tiodorović, Olga Mihailović i Samael "Soki" Belić. Ovaj fanzin donosi kratke stripove inspirisane problemima s kojima se autori suočavaju u svakodnevnom životu, pružajući čitaocima jedinstven pogled iza kulisa "Devete umetnosti".

Cilj ovog događaja je da istakne bogatstvo i kreativnost domaćih strip autora, te uspostavi blisku vezu između autora i čitalaca koji do sada nisu imali priliku da se sretnu. Posetioci će moći lično da upoznaju autore, razgovaraju s njima i pruže im podršku u vidu donacija, za koje će dobiti u zamenu neka od njihovih strip izdanja, fanzine i druge proizvode. Ovakva vrsta podrške predstavlja neizmernu motivaciju za mlade autore da istraju u svom radu i poboljšaju stanje na domaćoj strip sceni, kako za autore, tako i za čitaoce.

"D.I.Y. Strip Fest" je prilika da podržite domaću strip scenu, upoznate autore i uživate u raznolikosti domaćeg nezavisnog stripa, a organizatori se nadaju da će ovaj događaj takođe inspirisati buduće autore da stvaraju nove stripove i tako obogate našu scenu.

Ovaj događaj podržavaju udruženje “Stripotetke” i Agencija KomunikArt iz Pančeva.

Foto


UK Parobrod
Kapetan Misina 6a, Beograd
<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..