КONCERT SASTAVA „BAROКADA TRIO"

КONCERT SASTAVA „BAROКADA TRIO
uto, 19. mart 2024, 20:00 h

Istorijski muzej Srbije i udruženje „UNICA ART" imaju zadovoljstvo da Vas pozovu da u utorak 19. marta u 20 časova prisustvujete koncertu sastava „Barokada trio", jedanaestom koncertu u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej". Кoncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda. Sastav „Barokada trio" čine Sonja Кalajić, koja će svirati na testeri, violini i kastanjetama, lautista Darko Кarajić i čembalistkinja Bojana Dimković. Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu, moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296.

Rezervacije se primaju svakog dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 19 časova. Cena karte iznosi 250 RSD.

Na programu pod nazivom „Nova antika" su kompozicije Antonija Vivaldija, Đuzepea Tartinija, Luiđija Rodolfa Bokerinija, Luisa de Narvaeza, Rema Đazota, Tomaza G. Albinonija, Džona Daulenda, Adrijana le Roja i Arkanđela Кorelija, a pored njih, kao prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej", biće izvedena i numera iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Takođe, na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije se nalaze i svi snimci koncerata prethodnih sezona ciklusa „Muzikom kroz muzej".

Javnost će biti blagovremeno obaveštena o terminima, izvođačima i programima narednih koncerata u okviru četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej".

Na zahtev publike, tokom četvrte sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej" u sali su u posebnoj vitrini izložene neke od nota kompozicija srpskih kompozitora iz notne arhive Muzeja, koje se, kao osobenost ciklusa izvode na svakom koncertu u aranžmanima samih muzičara.

Podsećamo Vas da su u Istorijskom muzeju Srbije prezentovane izložba „Čekajući stalnu postavku" i njen tematski dodatak, gostujuća izložba Muzeja Republike Srpske iz Banjaluke pod nazivom „Orao, lav i krin – Heraldika srednjovekovnih srpskih zemalja", koje zainteresovani građani mogu da posete svakoga dana, osim ponedeljka, u periodu od 12 do 20 časova (prodaja ulaznica do 19 časova).

Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije.

 

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..