65. MEĐUNARODNI BEOGRADSKI SAJAM KNJIGA

65. MEĐUNARODNI BEOGRADSKI SAJAM KNJIGA
ned, 23. oktobar 2022 - ned, 30. oktobar 2022
Beograd,

Ovogodišnji Sajam knjiga biće održan na Beogradskom sajmu od 23. do 30. oktobra pod sloganom "Povratak napisanih", saopšteno je na konferenciji za novinare koja je ovim povodom održana u Starom dvoru. Kao i uvek, ponudiće ljubiteljima književnosti brojne štandove, akcije, popuste i promotivne aktivnosti kao što je druženje s piscima. Školski dan biće u četvrtak 28. oktobra i tada se očekuje veliki broj organizovanih poseta jer će cene kolektivnih ulaznica iznositi samo 150 dinara.

Porodični dani su u utorak i sredu, 24. i 25. oktobra, kada će moći da se kupi posebna karta za porodicu po ceni od 800 dinara.

Predstaviće se oko 400 izlagača iz zemlje i inostranstva, a zemlja počasni gost je Rumunija, rečeno je na konferenciji za novinare u Starom dvoru, preneo je Beoinfo. Uz domaće, predstaviće se i izdavači iz Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Mađarske, Nemačke, Belorusije, Kine, Irana, Švajcarske, Maroka, Egipta, Indije i Poljske.

Predsednik Odbora Sajma knjiga Dušan Kovačević pozvao je građanE da dođu na 65. Sajam knjiga, posle pauze u organizovanju zbog kovida: “Suština dobre književnosti je da leči, jer knjiga je lek ako je dobro pisana i pažljivo čitana”, rekao je.

Ambasadorka Rumunije Silvija Davidoju naglasila je da je za tu državu velika čast da, posle pauze izazvane pandemijom, ima status zemlje počasnog gosta. “Radujemo se učešću na 65. Sajmu knjiga u Beogradu jer je književnost oduvek povezivala ljude…Slogan štanda Rumunije biće “Knjige za prijatelje”, a predstaviće se više od 30 autora”.


Beogradski sajam
Bulevar vojvode Mišića 14, Beograd
<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..