Povodom četrdesetogodišnjice od nastanka računara „Galaksija“, u Galeriji „Aleksandar Despić“ (stalnoj postavci Muzeja nauke i tehnike), od 5. do 28. decembra 2023. godine, će biti izloženi autorski primerak - poklon Voje Antonića Muzeju nauke i tehnike i primerak „Galaksije“ čije je kućište dizajnirao naš poznati industrijski dizajner Gojko Varda. U specijalnom izdanju časopisa „Galaksija“ pod nazivom „Računari u našoj kući“, krajem 1983. početkom 1984. godine, računar „Galaksija“ predstavljen je sa uputstvima za sklapanje. Ovaj način sklapanja računara kod nas je u to vreme izazvao je veliko interesovanje.

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope (EESTEC) sa ponosom predstavlja devetu Soft Skills Akademiju, internacionalni seminar za razvoj ličnih i profesionalnih veština važnih za razvoj karijere! Ove godine se pruža odlična prilika da 40 studenata sa Univerziteta u Novom Sadu unaprede svoju emocionalnu inteligenciju i nauče nešto više o njoj. Ova akademija će se održati 2-3. decembra i 9-10. decembara na Fakultetu tehničkih nauka. Emocionalna inteligencija postala je ključna veština u savremenom svetu, kako u ličnom, tako i u profesionalnom životu.

Tokom novembra u Čačku, prvoj Nacionalnoj prestonici kulture, u okviru projekta ČAČANSKA RODNA, biće održan veliki broj zanimljivih događaja: koncerata, predavanja i izložbi. Već 1. novembra čačanskoj publici će se predstaviti Nenad Marić - Kralj Čačka, kao jedna kompleksna, multitalentovana osoba. Široj javnosti je poznat kao kantautor, ali manje je poznato da je diplomirao slikarstvo na FLU u Beogradu pa će se ovom prilikom svojim sugrađanima predstaviti i kao slikar i kao pesnik i kao muzičar. Izložba „Zemlja nije moj dom“ počinje u 19h u likovnom salonu Kulturnog centra Čačak gde će biti izloženi njegovi crteži i slike, a potom u 20h u Velikoj Sali Kulturnog centra publika će moći da uživa u njegovim pesmama i muzici.

Rammstein se vraća na stadione Evrope 2024. godine. Sledeće godine, Rammstein će ponovo u svoje kamione spakovati svoju impresivnu binu i moćnu pirotehniku i krenuti na put. Milioni ljudi koji su poslednjih godina prisustvovali rasprodatim koncertima benda mogu potvrditi činjenicu da su njihovi nastupi jedinstveni po svojoj prirodi, obimu i kvalitetu. Ramštajn (Rammstein) će 24. i 25. maja 2024. godine održati koncert na Ušću u Beogradu. Baš na 30. godišnjicu benda, stari i novi fanovi će ponovo imati priliku da uživo dožive, kako je magazin Rolling Stone naveo, “gigantski šou” koji će Rammstein po zna koji put prirediti svojoj publici.

Ed Sheeran će doneti svoju rekordnu + - = ÷ x Mathematics turneju u Aziju i Evropu 2024. godine, a glavni medijski partner i sponzor koncerta je Nova.rs. Prodaja ulaznica za koncert u Beogradu koji će se održati na Ušću 17. avgusta sledeće godine, počinje 26. oktobra u 10 časova. Da biste prvi saznali kada će ulaznice biti dostupne, možete se prijaviti za obaveštenja o događaju popunjavanjem obrasca na www.honeycomb-live.com. Takođe, nove informacije možete pratiti na Fejsbuk stranici Honeycomb Live Serbia. 

52. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava u hali 2C Beogradskog sajma, održava se ove godine od 21.10. do 29.10. pod sloganom „Učinimo svet boljim“. Pored programa u Sali, svakodnevni programi će se odvijati i na štandu Ministarstva prosvete kao i na štandovima izlagača. Manifestaciju koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije, otvorila je prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka prosvete Vlade Republike Srbije.

Na 16. izdanju Kondenza – Festivala savremenog plesa i performansa koji se, pod sloganom „Feminističke budućnosti“, od 27. oktobra do 4. novembra održava u Beogradu u organizaciji Stanice Servisa za savremeni ples, biće odigrano osam predstava i performansa. Ovaj festival će pokušati da, kroz rad gostiju koji dolaze sa različitih kontinenata i iz sredina koje su snažno obeležene posledicama imperijalističke i kolonijalne prošlosti, ispita forme neokolonijalizma koje oblikuju društva u kojima i danas živimo. Kroz različite umetničke i istraživačke forme i teme pogledaćemo u izazove sadašnjice koja još uvek pruža mogućnost za bolju, feminističku budućnost.

Povodom obeležavanja Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, Dom omladine Beograda u petak, 20. oktobra poziva posetioce na tri besplatna programa: tribina, koncert i izložba. U Tribinskoj sali DOB od 17h biće održana tribina pod nazivom “Sami smo gradili tebe, u borbi, patnji, krvi” posvećena pesmama koje su obeležile oslobođenje našeg glavnog grada. Vodiči kroz ovo muzičko putovanje biće dvojac RADIO PRAKSA, aktivisti i ljubitelji borbene muzike, Lidija Vasiljević (psihološkinja, politikološkinja i psihoterapeutkinja) i Nenad Glišić (književnik i urednik književne tribine u SKC Kragujevac).

<<  Jul 2022  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..