Kina-2Na Međunarodnom festivalu mladih u Šangaju balet "Praznik ljubavi" reditelja i koreografa Aleksandra Ilića, čija je premijera bila septembra 2011. na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum osvojio je nagradu “Za najbolje izvođenje na festival”.

Nagradu je dodelila Kineska internacionalna asocijacija za kulturu koja je organizator festivala. Nagrada je u vidu statuete-trofeja dodeljena upravi i koreografu na svečanosti priređenoj u njihovu čast.

Posle Dakinga i Šangaja, umetnici su nastavili put u unutrašnjost Kine, u grad Urumči u kojem će balet "Praznik ljubavi" biti izveden još dva puta. Festival traje mesec dana i održava se u nekoliko najvećih kineskih gradova. Na njemu učestvuju različiti programi trupa iz celog sveta.

Balet PRAZNIK LJUBAVI izvode baletski umetnici: Tamara Pingović, Milan Rus, Ivana Kozomara, Smiljana Stokić, Ana Ivančević, Tijana Šebez, pijanistkinja Emilia Tairova i vokalni solista Aleksandra Radonjić.

GOSTOVANJE MADLENIANUMA U KINI

U sredu 22. avgusta na 17-o dnevnu turneju u NR Kinu otputovao je ansambl baleta PRAZNIK LJUBAVI koreografa Aleksandra Ilića koji je rađen po romanu Capsella bursa pastoris Teodore Sujić, a čija je premijera održana 21. septembra 2011. godine na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum.

Na poziv Ministarstva kulture NR Kine, a u neposrednoj organizaciji Kineske međunarodne asocijacije za kulturu, na turneji će biti izvedeno 5 predstava. Turneja je počela u gradu Daking na severu Kine gde je 25. avgusta u dvorani Gradskog teatra sa 1200 mesta izvedena predstava. Nakon toga u Šangaju, u sali Daning teatra,  28. i 30. avgusta, izvode se dve predstave. Turneja se nastavlja u Autonomnoj ujgurskoj povinciji  Sinkjang gde će u glavnom gradu Provincije Urumčiju biti 3. i 4. septembra, u sali Singjanškog narodnog pozorišta, izvedene dve predstave.

Sve predstave izvode se u okviru Kineskog međunarodnog festivala mladih koji se održava u velikom broju kineskih gradova i čiji su programi pre svega namenjeni mladoj populaciji.

Balet PRAZNIK LJUBAVI izvode baletski umetnici: Tamara Pingović, Milan Rus, Ivana Kozomara, Smiljana Stokić, Ana Ivančević, Tijana Šebez, pijanistkinja Emilia Tairova i vokalni solista Aleksandra Radonjić.
<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..