ACTlogoFINALHumanitarni projekat „ACTiviraj se“, koji se bavi socijalnom inkluzijom dece bez roditeljskog staranja i dece ometene u razvoju, obeležava 25. aprila uspešan završetak šestomesečnog rada. Događaj će se održati u Kulturnom centru „Božidarac“ u periodu od 12h do 15h, a planiran je zabavan program za decu.

Kroz različite radionice edukativnog i zabavnog karaktera, deca iz domova „Jovan Jovanović Zmaj“, „Drinka Pavlović“ i „Dragutin Filipović Jusa“ već šest meseci  uče o načinima kako da se bolje integrišu u društvo. Pored toga, organizovane su i radionice na temu tolerancije i različitosti za učenike četvrtog razreda osnovnih škola „Vuk Karadžić“ i „Mihailo Petrović Alas“. Pored radionica, organizovan je i sportski događaj, kao i odlazak u pozorište.

Program na završnom događaju će uključivati predstavljanje svake od ustanova, reviju frizura i šišanje dobrovoljaca, a nakon toga sledi žurka. Sva deca će dobiti paketiće, a predviđeno je i posluženje. Svi zainteresovani, a posebno deca uzrasta trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola, pozvani su da dođu da se druže sa njihovim vršnjacima, kao i sa volonterima koji su radili na projektu.

Projekat „ACTiviraj se“ po četvrti put organizuje studentska organizacija AIESEC. AIESEC je međunarodna platforma namenjena mladim ljudima koji teže da otkriju i razviju sopstvene potencijale, kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. Od 1948. godine, AIESEC stvara mlade lidere u preko 110 zemalja sveta, radeći u partnerstvu sa kompanijama i univerzitetima. Poseduje inovativni proces razvoja koji je sastavljen od izuzetnog liderskog iskustva i globalnog programa razmene.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..