Na završnoj svečanosti konkursa "Oni su heroji" proglašeno je i predstavljeno 10 pojedinaca koji su se u 2022. godini posebno istakli svojim nesebičnim delima. Na konkurs, koji već treću godinu za redom organizuje Delegacija Evropske unije u Srbiji u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, pristigao je veliki broj priča heroja koje su predložili njihovi sugrađani, prijatelji i saradnici. Кonkurs ”Oni su Heroji” pokrenut je sa ciljem da se prepoznaju i nagrade pojedinci koji su pokazali nesebičnu energiju i posvećenost zajednici, a svojim dobrim delima su primeri čovekoljublja i solidarnosti.

O tome koliko u Srbiji ima heroja koji čine dobra dela za svoju zajednicu svedoči i veliki broj pristiglih prijava. U takmičarskom delu konkursa našle su se 172 prijave, i za njih je tokom mesec dana glasalo više od 150.000 ljudi iz svih gradova Srbije.
 
Odabrani Heroji nagrađeni su poklonima kompanija koje su se priključile inicijativi - Fudbalski savez Srbije, Beo ZOO vrt, Lidl, Nestle, Bambi, Кoka-Кola Srbija i DM, a glavnu nagradu ove godine dodeljuje EU za turizam i kulturno nasleđe, u vidu vaučera za dvodnevni izlet kroz Istočnu Srbiju.
 
„Sloboda i solidarnost su ključne vrednosti EU i osnov svakog društva, a naši heroji su to pokazali kroz svoj rad - u sportu, obrazovanju, zaštiti životne sredine, dobrobiti životinja, promociji inkluzivnosti, kroz lični primer. Uvek postoji potreba za zajedništvom, a mi još jednom pokazujemo da cenimo duh herojstva i njihovo nesebično zalaganje za dobrobit zajednice. Niko im nije tražio, a oni su postigli izvanredne stvari - jer su osećali da je to potrebno. Hvala odabranim herojima, ali i svim drugima koji su učestvovali na konkursu, od njih svi treba da učimo“, izjavio je ambasador Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Emanuele Žiofre.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..