Obaveštavamo Vas da 3. oktobra, drugi put i u Beogradu, počinje Transeuropa festival. Ove godine tokom oktobra zamišljamo i gledamo drugačiji grad, razgovaramo o raznovrsnim mogućnostima njegovog “osvajanja” i vozimo “freak” bicikle njegovim ulicama. Pridružite nam se u ovom jedinstvenom transnacionalnom festivalu kulture, aktivizma i umetnosti, koji se održava u istom trenutku u 13 gradova širom evropskog kontinenta.

 

Četvrtak 3. Oktobar 2013.


Tumbleweed - daljiniski kontrolisana šetnja, performans/interaktivna mašina i video
KARKATAG 2013
17h Trg Republike

 

"Tumbleweed" je daljinski kontrolisan korov koji se kotrlja. Dizajniran je tako da se kreće u gradskom okruženju kontrolisan od strane autora ili publike. Tumbleweed je opšte poznati simbol napuštenih, suvih i često nehumorističkih slabo naseljenih ambijenata. Javni događaj, na kome će se upravljati ovom napravom će se održati na ulicama Beograda 3. septembra kao uvod za Transeuropa festival. Kratak film sa "Tumbleweed"-om u glavnoj ulozi će biti prikazan na Mikro Festivalu amaterskog filma.


Četvrtak 10. Oktobar 2013.

Osvajačke prakse i prostori borbe - Tribina o potencijalu prostora i mogućnosti njegovog okupiranja (iskorišćavanja).

Debata će okupiti inicijative iz cele Srbije i Evrope gde će se polemisati o potencijalu napuštenih javnih prostora za različite svrhe počev sa umetničkom produkcijom, rešavanjem socijalnih problema i mogućnosti njihovog iskorišćavanja.


Petak i subota 11. i 12. Oktobar 2013.
Mikro Festival Amaterskog Filma
20h Ulična galerija, Bezistan

 

Trka za Miktorpolis nagradu počinje! Ove godine će u centru pažnje biti Grad, njegovo menjanje i inovacije, umetnost na javnim prostorima i njihova sposobnost da stvore bolji životni ambijent. Okupićemo se u Beogradskoj Uličnoj galeriji gde ćemo uživati u kratkim filmovima i proslaviti još jednu uspešnu godinu u znaku "uradi sam" produkcije.


Subota 26.Oktobar 2013.
XXXI Kritična masa sa freak bajkovima
17h Trg republike

 

Kritična masa je opisana kao "mesečna političko-protestna vožnja". Protesti biciklista za ponovno osvajanje ulica.
Kritična masa sa freak bajkovima istražuje da li nakazan, visok ili bilo koji drugi čudni oblik bicikla može da zameni bezbrojne obične u svrsi vidljivosti i ostavljanja ustiska. Pridružite nam se u poslednjoj suboti oktobra da odlepimo na ulicama Beograda!

 

Više o festivalu: transeuropafestival.eu

Više o dešavanjima u Beogradu: OVDE

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..