novicoveksingaPodunavljem Srbije sa Feliksom Kanicom / 06. septembar 2012. godine / Ada Huja / Raznorodnim sadržajima posetiocima Dunav festa biće predstavljena vekovna povezanost Beograda i reke, te sve ono što je Dunavom dolazilo, menjajući i oblikujući naš grad.


Shodno konceptu manifestacije Narodni muzej u Beogradu realizuje izložbu Podunavljem Srbije sa Feliksom Kanicom zahvaljujući kojoj ćemo imati prilike da upoznamo Podunavlje kakvo je tokom putovanja video i zabeležio Feliks Kanic. Putujući, od Beograda do Radujevca, desnom obalom Dunava saznaćemo mnoštvo interesantnih pojedinosti o dinamičnom razvitku podunavskih gradova, značaju Dunava i zajedničkom kulturnom nasleđu.


Novi čovek Singidunuma / 07. septembar od 19 do 23 časa / Veliki bartuni magacin

Nastavljajući saradnju na predstavljanju izuzetnog nasleđa rimskog Beograda Narodni muzej u Beogradu je, u saradnji sa JP Beogradska tvrđava, realizovao izložbu Rimski portret i stanovnici Singidunuma. Kao jedan od pratećih programa ove izložbe, u Barutani će u petak biti realizovan program Novi čovek Singidunuma. Uz pomoć posetilaca, mlada umetnica Nina Ivanović će tokom večeri kreirati portret novog stanovnika Singidunuma. Koristeći reciklažne meterijale, oživljavajući ih i dajući im novu funkciju, posetioci će otelotvoriti svoja viđenja naših sugrađana. Kako biste doprineli kreativnom procesu molimo Vas da donesete plastične kese koje će biti korišćene za izradu skulptura. Prostor i atmosfera Velikog barutnog magacina biće upotpunjeni i muzičkim programom didžeja Dobrivoja Milijanovića. Ulaz je slobodan.


Igre u antičkom Rimu / 08. septembar od 12 do 16 časa / Veliki bartuni magacin

Želeći da i najmlađim posetiocim predstavimo razdoblje 2. i 3. veka, tokom koga je Beograd iz vojnog logora prerastao u značajnu metropolu Rimskog carstva, u subotu 08. septembar u 12 časova u Velikom barutnom magacinu realizujemo radionicu za mališane uzrasta 7 do 12 godina. Izrađujući kostime i uživljavajući se u ulog rimskih lekara, besednika, sportista ili filozofa deca će saznati kako je izgledao jedan sasvim običan dan i sportska takmičenja u rimskom Beogradu. Kako je broj mesta ograničen molimo sve zainteresovane uzrasta od 7 do 12 godina da da svoj dolazak najave pozivom na broj 060 8075035 ili elektronskim pismom na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. Ulaz je besplatan, a sve dodatne informacije o programu i učesnicima možete pronaći na našem sajtu www.narodnimuzej.rs.

Programi Novi čovek Singidunuma i radionica Igre u antičkom Rimu realizovane su uz pomoć kompanije Telekom.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..