DSC_8909U subotu 28. januar, u klubu Compressor u Novom Sadu Nevladina organizacija Space motion završila  je svoj projekat pod imenom „Ti si bitan“ velikom žurkom koju je posetilo oko 700 mladih Novosađana.

Projekat „Ti si bitan“ trajao je tri meseca tokom kojih su volonteri i aktivisti prenosili svoje stečeno znanje u toku projekta na svoje prijatelje i vršnjake po principu „vršnjačke edukacije“. Po istraživanjima NVO Space motion preko šest hiljada mladih Novog Sada steklo je znanje i svesnost o zdravlju mladih, i kako mogu pozitivno uticati na isto. Organizovanim sportskim okupljanjima, edukativnim radionicama, i prezentacijom ideje projekta na mestima gde se inače okupljaju mlade individue prošireni su slogani „Ti si bitan“ i „Ti si bitna“kroz edukativni materijal koji je zagolicao maštu mladih i naterao ih na razmišljanje i na pojedine promene.

Ispred NVO Space motion, portparol Gabrijela Gal poručila je sledeće: „Projekat „Ti si bitan“ je završen i velikom broju mladih Novosađana prenesena je poruka o njihovom zdravlju, slobodnom vremenu, aktivizmu i volonterizmu uz koje će se nesumnjivo koristiti u nekom narednom periodu, pa čak neka  iskustva koja su stekli koristiće im u kreiranju njihovog životnog puta. Nakon tri meseca koliko je trajala realizacija projekta, naši članovi i aktivisti dali su sve od sebe da edukuju mlade iz svog grada, a nagrada im je veliki broj primećenih promena u okruženju. Projekat ćemo pokušati da realizujemo ponovo krajem godine i još više utičemo na nove omladince,  i nadamo se de ćemo naići na odgovarajuću podršku od strane donatora. Ovoga puta Grad Novi Sad nam je puno pomogao i pružio podršku i naravno da ćemo im se još jednom zahvaliti. Takođe još jednom ćemo napomenuti da u toku ove godine planiramo da realizujemo još nekoliko projekata među kojima je i druga „Novosadska rolerijada“ za koju su pripreme već uveliko u toku“.
<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..