Udruženje studenata tehnike Evrope  –  BEST Beograd će ovog proleća održati konferenciju pod imenom BEST Conference Day - Leadership in STEM na kojoj će domaći i međunarodni studenti imati priliku da stupe u kontakt sa korporativnim partnerima. Ovaj događaj će se održati 5. aprila 2024. godine u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu i biće edukativnog karaktera. Konferencija će trajati jedan ceo dan i sastojaće se od nekoliko serija događaja koji se odvijaju istovremeno. Studenti se mogu upoznati sa kompanijama kroz razne radionice, panel diskusije i keynote govore.

Posetioce konferencije čine:

- oko 170 međunarodnih studenata iz 30 zemalja. Ovi studenti su učesnici Evropske konferencije studenata tehnike i tehnologije, a među njima je i oko devedeset predsednika lokalnih BEST grupa

- oko 100 domaćih studenata sa srpskih univerziteta

- predstavnici Univerziteta

- kompanije i partnerske institucije

- medijski partneri

Cilj konferencije je da se studentima kroz interaktivne diskusije pokaže značaj liderstva u STEM  granama nauke, kao i da na kraju tih aktivnosti imaju priliku da se upoznaju sa vodećim kompanijama njihove struke u našoj zemlji, da saznaju nešto više o poslovima i stručnim praksama koje kompanije nude i koja znanja i veštine su potrebne za lakše zapošljavanje.

U današnjem društvu koje se svakondevno menja nekada je vrlo teško naći posao ili praksu u struci. Naučnici i inženjeri   kao i preduzeća i univerziteti imaju ključnu ulogu u rešavanju važnih društvenih izazova, pa se, iz tog razloga, ovaj projekat fokusira na liderstvo u STEM-u. Ovo je odlična prilika da se kompanije i univerziteti približe i stupe u kontakt sa najistaknutijim studentima iz cele Evrope  i pomognu im da, u njihovom daljem razvoju i obuci, postanu uspešni budući lideri.

BEST (eng. Board of European Students of Technology) okuplja studente inženjerskih usmerenja sa 84 univerziteta iz 30 zemalja Evrope. Organizacija postoji od 1989. godine i njen glavni cilj je da omogući povezivanje, komunikaciju i razmenu studenata tehnike iz svih delova Evrope.

Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Beograd, je apolitična, neprofitna ivolonterska organizacija koja više od 20 godina doprinosi razvoju studenata tehničkotehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu. Za više informacija o našim projektima, misiji i viziji organizacije posetitie sajt BEST Beograd.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..