Pčelari iz beogradskih Silosa rešili su da u Beogradu posade 50 sadnica lipe, a u tom poduhvatu sugrađani mogu da im pomognu tako što će se u susret proleću obući u dizajnerske dukseve! Ekipi beogradskog „BeeCentra“ već pomažu lokalni umetnici i društveno odgovorne kompanije i pojedinci, a sve u cilju očuvanja ovih nezamenljivih oprašivača. Duksevi koji se nude su ograničeni u broju i za svaki kupljen duks, biće zasađena jedna dugovečna lipa, jedno od omiljenih drvorednih stabala Beograđana koji će ulepšati glavni grad kroz čitave generacije pred nama.

Akciju je podržala kompanija Epson Srbija čija štampa na ovim duksevima garantuje trajnost poput samih lipa koje će biti zasađene u Beogradu, ali i ne manje važno, u boji koja je bolja za životnu sredinu i pravi manji ostatak nego kod standardne štampe.

Ljubitelji održive mode mogu da biraju između zelenog duksa koji je idealan za boravak u prirodi, te crnog duksa sa kapuljačom koji je kao stvoren za urbane avanture. Oba su kompletno šiveni u porodičnoj firmi u Srbiji, od 100% pamuka koji je neveverovatno prijatan na dodir, a šarenu „kombat“ pčelu, najvećeg borca za životnu sredinu, ilustrovao je domaći hit umetnik Weedzor!

Duks možete da nabavite i tako zasadite jednu lipu putem porudžbenice na linku >>

Ceo mart je „Oda ženi“ u Silosima

Zahvaljujući neprofitnoj organizaciji Gaia pokret, Silosi su postali prava sabirnica društvenog života Beograda i magnet za brojne umetnike, ekologe, sportiste i naučnike, ali i sve one koji svojom kreativnošću nastoje da ukazu na važna društvena pitanja. Četiri stuba delovanja Silosa su obrazovanje, umetnost, sport i zaštita životne sredine, a u ovoj zoni redovno se održavaju izložbe, festivali hrane i pića, predstave za decu i odrasle, edukativni paneli i konferencije, zanatske radionice, časovi joge, bazari domaćih proizvoda i čitav niz muzičkih i raznih drugih dešavanja.

I naredni period biće bogat sa raznim programima na kraju ulice Dunavski kej, a ceo mart pod nazivom „Oda ženi – rascvetavanje“, posvećen je svim ženama uz izložbu Ženskog arhitektonskog društva, radionice, panele i brojne nastupe ženskih DJ-eva, dok će i dolazeći, prolećni Bazar u Silosima 22. i 23. mata u celosti biti posvećen ženskom preduzetništvu.

Fotografije Jelena Radovanović:

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..