U tržnom centru Rajićeva, A1 Srbija otvorila je prvi Cybersecurity Escape Room u Srbiji, pod nazivom "Izgubljeni IDentitet". Ovo mesto je savršena destinacija da se u hladnim zimskim danima porodice, prijatelji, ali i pojedinci okupe, zabave i testiraju svoje veštine rešavanja problema, timski rad, i nauče nešto novo o bezbednosti na internetu, i to potpuno besplatno. Ovaj inovativni koncept predstavlja savršen spoj učenja kroz igru i zabavu, sa ciljem da edukuje najširu javnost i ukaže na značaj lične odgovornosti u zaštiti od sajber napada. Escape Room je interaktivno iskustvo, obično fizički prostor, u kojem grupa ljudi (od 2 do 5 učesnika) radi zajedno kako bi rešila niz zagonetki i zadataka koji će ih dovesti do finalnog rešenja ili ključa za izlazak iz sobe.

"Izgubljeni IDentitet" nije samo običan escape room. Ovo je iskustvo koje testira veštine rešavanja zagonetki, timskog rada i logičkog razmišljanja, dok istovremeno podučava o ključnim aspektima sajber bezbednosti. Učesnici treba da pomognu glavnom junaku, Petru Petroviću, koji je postao žrtva napada zlonamernog hakera i

izgubio svoj digitalni identitet. Zadatak je jasan: povratiti Petrov identitet pre nego što bude trajno izgubljen.

Igra vodi učesnike kroz niz sajber izazova sa kojima se suočavamo skoro svaki dan, a da toga često nismo ni svesni, od socijalnog inženjeringa do zloupotrebe bankovnih kartica. Svaki detalj, od prigušenog osvetljenja do tajnih kodova i misterioznih poruka, doprinosi uverljivosti i napetosti igre. Igrači imaju 50 minuta da reše seriju zagonetki i izazova, koji su pažljivo dizajnirani tako da odražavaju realne sajber izazove. Bez obzira na prethodno iskustvo, "Izgubljeni IDentitet" nudi nešto novo i jedinstveno za sve i podjednako je uzbudljivo za porodične avanture, kao i za grupu prijatelja.

Ovo je prvi projekat posvećen bezbednosti na internetu koji je pažljivo kreiran kako bi se istakla važnost sajber bezbednosti i lične odgovornosti koju svako od nas ima u zaštiti ličnih podataka. Escape room će biti otvoren do 31. marta 2024. na drugom spratu tržnog centra Rajićeva i ovo iskustvo je u potpunosti besplatno za sve posetioce, potrebno je jedino da zakažu svoj termin putem web stranice ovde >> .


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..