52. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava u hali 2C Beogradskog sajma, održava se ove godine od 21.10. do 29.10. pod sloganom „Učinimo svet boljim“. Pored programa u Sali, svakodnevni programi će se odvijati i na štandu Ministarstva prosvete kao i na štandovima izlagača. Manifestaciju koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije, otvorila je prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka prosvete Vlade Republike Srbije.

- Veliko mi je zadovoljstvo da vam svima  poželim dobrodošlicu na 52. Sajam obrazovanja i budem vaš domaćin. Želim da naglasim koliko smo ponosni na naše mlade širom Srbije, ovo je vreme dece i decu treba da slušamo i učinimo svet boljim - istakla je ministarka.

Ministarka je podsetila koliko je obrazovanje danas, možda više nego ikad, važno za čoveka.

- Obrazovanje u Srbiji je dostupno na osam jezika nacionalnih manjina, čime se retko koja zemlja u svetu može pohvaliti. Nastavićemo proces digitalizacije i modernizacije našeg školstva, a to ćemo sprovesti kroz različite projekte i u saradnji sa našim partnerima. Želimo da naš sistem bude održiv za učenike, prosvetne radnike i sve radnike naših škola. Naši obrazovni sistem kontinuirano teži ka progresu – rekla je Đukić-Dejanović.

Beogradski sajam, centar domaće i regionalne privrede, organizovanjem Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava nastavlja da pozicionira obrazovanje kao jedan od apsolutnih prioriteta doba u kome živimo. Znanje i obrazovanje predstavljaju temelj razvoja svakog društva i ključ za postizanje napretka u svim aspektima života.

Izložbeni program - Manifestacija je značajna godišnja svečanost koja okuplja sve relevantne aktere u oblasti obrazovanja i kao inspirativan skup edukativnih inovacija ima za cilj da promoviše, razmenu najboljih praksi i najnovija nastavna sredstva, učila i udžbenike i predstavi  obrazovno-vaspitne ustanove i njihove programe.
Održavajući se tradicionalno paralelno sa Međunarodnim beogradskim sajmom knjiga,  događaj je istinski hram znanja gde se susreću predstavnici obrazovnih institucija, pedagozi i nastavnici, istraživači i izdavači. Posetioce očekuje veoma uspešan spoj  pedagogije, kreativnosti i tehnologije, stvarajući prostor za dijalog i razmenu ideja koje oblikuju budućnost obrazovanja.

Središnja tema manifestacije je, pored predstavljanja obrazovno-vaspitnih ustanova i promocija najnovijih nastavnih metoda i pristupa, kao i predstavljanje inovativnih nastavnih sredstava. Posetioci imaju priliku da istraže bogatstvo digitalnih resursa, interaktivnih platformi i edukativnih aplikacija koje transformišu učenje u dinamično iskustvo. Sajam predstavlja programe obrazovnih institucija i ustanova različitih nivoa i struka, savremena nastavna sredstva, udžbenike i ostala edukativna izdanja, didaktička sredstva i igre koje podstiču kreativnost, motoriku i dr.

Deo izlagačkog programa čine i: profesionalna orijentacija, preduzetništvo, podsticaj na obrazovanje, doživotno učenje, transfer znanja, inkluzivno obrazovanje, negovanje talenata, međunarodna saradnja.

Prateći program - Izlagački deo manifestacije upotpuniće sadržajan prateći program koji će se odvijati u Sali za prateći program u hali 2C, a pored stručnih predavanja, posetioci će biti u mogućnosti da prisustvuju i radionicama, promocijama, prezentacijama namenjene široj javnosti.

Školski dan - četvrtak, 26. oktobar - Školski dan namenjen je organizovanim posetama učenika, nastavnika, školskih bibliotekara, studenata i profesora. Izlagači za školski dan pripremaju sadržajan program namenjen starijim i mlađim školarcima, kao i njihovim učiteljima i predavačima.

Sveukupno, atmosfera i program manifestacije osmišljeni su da podržala sve učenike u njihovom učenju i razvoju. Za profesionalce iz oblasti obrazovanja i nastavnih sredstava ovo je prostor za razmenu ideja, umrežavanje i sklapanje partnerstava između obrazovnih institucija, izdavača i tehnoloških inovatora.

Za 100 hiljada posetilaca, koje svake godine Beogradski sajam ugosti tokom
Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava i Sajma knjiga, ova manifestacija nije samo događaj; to je prilika za pojedince i društvo da rastu, uče i prosperiraju kroz kulturu i obrazovanje.

Radno vreme 52. Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava (kao i 66. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga):

21 - 22. 10. (subota i nedelja) od 10 do 21 sat,
23.10. (ponedeljak), 24.10. (utorak), 25.10. (sreda) i 26.10. (četvrtak) od 10 do 20 časova,
27.10. (petak),  28.10. (subota) i 29.10. (nedelja) od 10 do 21 sat.

Cena ulaznice: Cena pojedinačne ulaznice je 350 dinara, za grupne posete (najmanje 20 osoba/učenika) 250 dinara.

Parking: 150 dinara po satu.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..