SKC Novi Sad organizuje veliku Međunarodnu konferenciju “Omladinski sporazum o kulturnoj participaciji u Evropi”, 21, 22. i 23. marta u Novom Sadu. Tokom ova dva dana, u Novom Sadu će se okupiti učesnici iz 19 partnerskih organizacija iz 15 zemalja, koji učestvuju u projektu evropske saradnje “Be SpectACTive!”, sufinansiranog od strane programa Kreativna Evropa, Evropske unije.
Oni će na kritički način preispitivati stereotipe o mladima i omladinskoj kulturi, a jedan od ciljeva konferencije je da inspiriše primenu inovativnih pristupa kulturnog učešća mladih, koji će moći da zadovolje potrebe novih generacija.

Između ostalih, na konferenciji učestvuju: dramaturškinja Minja Bogavac, direktorka programa UNESCO katedre za kulturnu politiku i menadžment prof. Dr Milena Dragičević Šešić, prof. socijalne antropologije Karl Feiša sa Univerziteta Pompeu Fabra u Barseloni, koji je i dugogodišnji saradnik Ujedinjenih nacija za omladinske politike, Gvido Van Hengel, holandski pisac, predavač i istoričar, Marko Pejović, psiholog, psihoterapeut, teoretičar umetnosti i pozorišni praktičar, član Grupe „Hajde da...“ koja se bavi radom sa osetljivim društvenim grupama...

Kako bi se registrovali za učešće na konferenciji, kliknite na ovaj link >>

Rok za prijave je 15. mart 2022. godine.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..