Beo_Project Tours pruža usluge  umetničkih tura sa osvrtom na savremenu umetnost i arhitekturu Beograda, koje imaju za cilj da prodube dobro poznate rute, delove grada, kroz nesvakidašnje maršrute pružajući svim zaljubljenicima u umetnost i entuzijastima nezaboravano iskustvo.  

 

NAŠE TURE

 

TITOVILLE - arhitektura Kome je namenjena: široj publici

 

Naselje Novi Beograd izgrađeno nakon Drugog svetskog rata, na obali reke Save jedan je od bitnijih ubranističkih projekata bivše Jugoslavije. Izgrađen s namerom da bude moderan i funkcionalan,  Novi Beograd se razvio u urbani velegrad. Pored zgrade SIV-a, koja je među prvim izgrađenim objektima, u turu su uključene i druge značajne građevine koje simbolišu eru socijalizma u Beogradu. Tura Tito Ville je svojevrstan izlet i upoznavanje s arhitekturom modernizma i brutalizma, ali i drugim znamenitostima koje su obeležile grad pre Titove vladavine. Izdvajamo Siv, Hotel Jugoslavija, Genex, Blokovi, Muzej savremena umetnosti, Dom Sindikata, Generalštab, Zgrada Pošte, Bigz, Dedinje- Kuća Cveća...

 

*Zvezdica označava da je za posetu ovih mesta potrebna ulaznica. U cenu ture nije ukljućena cena ulaznica.


Po zavšetku obilaska: možete posetiti Muzej "25.maj" i Kuću Cveća na Dedinju, elitnom kraju gde je sagrađen Beli Dvor.

 

Trajanje: 2 ½ sata taksijem Više od 3 ½ sata javnim prevozom
Cena: 10 evra po osobi  
Potreban transport za turu: taksi, privatni prevoz ili javni prevoz.
Troškovi prevoza nisu uključeni u cenu ture.

Napomena: popusti za grupe i odeljenja.

 

PRIVATNE TURE ( raspoloživi jezici: engleski, srpski, italijanski)

 

SAVAMALA - andergraund Kome je namenjena: široj publici

 

Savamala, jedan od najstarijih delova grada još uvek poprilično zapušten, ali koji poslednjih godina pokušava da obnovi nekadašnji sjaj zahvaljujući otvaranju novih kreativnih prostora, ali i mnogobrojnim  kulturnim dešavanjima. Nekada čvoršte puteva i žila kucavica grada.  Na prostoru koji obuhvata Savamalu nalaze se neki od najlepših primera ahitekture 19. i 20. veka, zajedno sa kulturnim nasleđem Otomanskog carstva.
Nakon mnogobrojnih vazdušnih napada tokom  41.i 44. godine, kao i odlukom da se izgradi novo naselje na drugoj obali reke Save, Novi Beograd, Savamala je izgubila prvobitni sjaj i zapala u stanje zapuštenosti i dekadencije zahvaljujući čemu je razvila lošu reputaciju kao četvrt. Danas, posle više od trideset godina, nakon bivšeg socijalističkog režima pod Titom, i više od deset godina od završetka Balkanskih ratova tokom  devedesetih godina, stanje degradacije ovog kvarta se popravlja zahvaljujući mnogobrojnim inicijativama mladih i kreativnih ljudi. Kulturne organizacije i institucije poput KC Grad, Mikser festival, i dizajn inkubator Nova Iskra planiraju da ovaj deo grada pretvore u kulturni centar umetnosti i dizajna. Tura ima nameru da pokaže ovaj deo Beograda  u savremenom svetlu vodeći vas kroz avangardna mesta.
Po završetku obilaska: možete prošetati duž obale reke Save, uživati u pogledu ili odmoriti se u nekom od mnogobrojnih kafića.

Trajanje: 2 sata
Cena: 8 evra po osobi


Napomena: popusti za grupe i odeljenja.

PRIVATNE TURE  ( raspoloživi jezici: engleski, srpski, italijanski)

 

CENTAR GRADA – savremena umetnost
Kome je namenjena: široj publici

 

Glavna maršruta ove turističke šetnje je poseta umetničkim galerijama koje se nalaze u centru grada. Sam početak ture kreće od Trga Republike, duž Knez Mihailove ulice, pešačke zone grada, pa sve do Salona Muzeja savremene umetnosti. U turu je uključena i poseta  ateljeima mladih lokalnih dizajnera. 
Beo_Project Tours će izabrati najinteresantnije izložbe koje su u tom trenutku aktuelne, sa akcentom na modernu umetnost i anvangardnu umetničku scenu. Ova tura je prijatna šetnja, odnosno obilazak istoriskog dela grada.

 

Po završetku obilaska: možete uživati u šetnji po Kalemegdanu, ili u nekim od mnogobrojnih kafića gde ćete pored prelepog pogleda na reku i grad  uživati i u crnoj kafi ili puvu po želji.
Maršruta ove ture je i odlična lokacija za sve one koji su zainteresovani za šoping u Beogradu.

 

Trajanje: 2 sata
Cena: 8 evra po osobi
Napomena: popusti za grupe i odeljenja.


PRIVATNE TURE ( ( raspoloživi jezici: engleski, srpski, italijanski)

PROJEKAT 30 TURA

 

Beograd je inspirativan na mnogo načina. Projekat 30 tura istražuje pojedinačne elemente koji prikazuju grad na jedinstven način. Svaka tura doprinosi širem doživljaju grada prikazujući ga kroz jedan poseban fokus vezan za umetnost, arhitekturu i kulturu. Kroz ovaj koncept svako može da pronađe turu koja odgovara njegovim užim interesovanjima.


Trajanje svake ture je oko dva sata.

 

Tura Srpska moda/ Tura Srpska arhitektura/ Tura Noćno osvetljenje/ Tura Fontane/ TuraStare kafane/ Zelena tura/ Tura Mostovi/ Tura Urbani kafei/ Tura Secesija u Beogradu/ Tura rekom Savom/ Tura Dunavom/ Tura Umetnost u javnim prostorima/ Tura SoliteriBeograda/ Tura Šume/ Tura Plaža/ Tura burek kulture/ Tura balkanske arhitekture/ Tura pijace/ Tura pozorišne umetnosti/ Tura Umetnički fakulteti/ Rakija umetnička tura/ Tura Muzeji/ Tura klasične muzike/ Tura Periferija grada/ Tura Umetnički spomenici/ Metro tura/ Industrijska tura/ Bioskop tura/ Tura Beograd na vodi/ Tura pasažima/
 
Vaša umetnička tura
Cena: 900 din (8e)
Napomena: popusti za grupe i odeljenja.
PRIVATNE TURE ( ( raspoloživi jezici: engleski, srpski, italijanski)

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..