Vikimedija Srbije Vas, u saradnji sa KC „Nea Pangea“, sa zadovoljstvom poziva na izložbu povodom svečanog proglašenja pobedničkih fotografija foto-konkursa „Wiki Loves Monuments 2012 – Serbia“, kao i dodele nagrada. U utorak 20. novembar u 19h, Kulturni centar „Nea Pangea“, Crnogorska 8, Beograd


Učesnici Članovi žirija (Dragoljub Zamurović, Goran Malić, Miloš Jurišić) Predsednik Vikimedije Srbije (Goran Obradović) Autori pobedničkih fotografija.


Osnovni podaci "Wiki Loves Monuments 2012 - Serbia", u organizaciji Vikimedije Srbije, je foto-konkurs, čiji je cilj bio prikupljanje fotografija nepokretnih kulturnih dobara širom zemlje i njihovo slanje pod slobodnom licencom, kako bi one bile svima na raspolaganju, odnosno, javno dostupne. Ovo takmičenje je deo globalnog "Wiki Loves Monuments" projekta, u kom je ove godine učestvovalo 33 zemlje sveta i na koje je pristiglo ukupno oko 350.000 fotografija, čineći ga najvećim foto-konkursom svih vremena. Srbija je u njemu učestvovala sa preko 3.700 poslatih fotografija. U toku je procedura ulaska u Ginisovu knjigu rekorda za najveći svetski foto-konkurs do sada, s obzirom da su i prošlogodišnje i ovogodišnje takmičenje svojom veličinom stekli pravo na to. Pobednici na nacionalnim nivoima i finalisti za ulazak u dalji krug takmičenja na globalnom nivou proglašeni su krajem oktobra i povodom toga Vas pozivamo na izložbu petnaest najboljih fotografija na nivou Srbije, na kojoj će zvanično biti proglašeni pobednici i svečano dodeljene nagrade.

 

Više informacija o globalnom takmičenju i finalistima svih zemalja: OVDE  


Link događaja: OVDE  

<<  Oktobar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
 
   

Putopisi, Intervjui..