Povodom Međunarodnog dana žena, Vikimedija Srbije, u saradnji sa Vikimedijinom zajednicom Republike Srpske, Autonomnim ženskim centrom, FemPlatz-om i Centrom za ženske studije, i uz podršku BeFem-a, pokreće sedmu Vikigep kampanju i tim povodom organizuje uređivački maraton. Uređivački maraton će započeti događajem koji će se održati u četvrtak 7. marta u prostorijama Srpsko-korejskog informatičko pristupnog centra, u okviru Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, u Dobrinjskoj ulici br. 11, od 12 časova. Nakon događaja uživo, učesnici i učesnice mogu da nastave da pišu nove i dopunjuju postojeće članke onlajn do 15. marta. Cilj uređivačkog maratona je smanjivanje jaza u sadržaju o ženama na Vikipediji.

Učesnici će imati slobodu izbora tema, sve biografije žena, bez obzira da li je reč o istorijskim ličnostima ili ženama koje su obeležile savremeno doba, više su nego dobrodošle.

Posebnu podršku događaju dao je Srpsko-korejski informatičko pristupni centar u okviru Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Vikimedija Srbije je nevladino, nestranačko i neprofitno udruženje, čiji su ciljevi promocija i podržavanje stvaranja, sakupljanja i umnožavanja slobodnog sadržaja na srpskom jeziku isključivo na neprofitan način, kao i ideje da svi ljudi imaju jednak pristup znanju i obrazovanju.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..