Prvo izdanje Beogradskog Irskog Festivala je u toku, a posetioce u subotu, 16. marta, u sali Amerikana Doma omladine Beograda od 20h očekuje koncert poznate irske pevačice i glumice Marije Doyle Kennedy.

 

"Zdravo Beograde, veoma se radujemo što ćemo svirati kod vas, biće to prvi put da nastupamo u Beogradu, u još jednom keltskom gradu... Sviraćemo 16. marta u Domu omladine, slavićemo irski festival, zabavljaćemo se, pevaćemo pesme... Radujem se susretu“, izjavila je  Maria Doyle Kennedy u video poruci povodom dolaska u Beograd.

 

Link za video poruku - OVDE 

Maria Doyle Kennedy je provela više od dve dekade izvodeći svoju muziku širom sveta: na poznatim festivalima kao što su Glastonbury, Oxygen i Cambridge Folk Festival pred nekoliko desetina hiljada ljudi, ali i u malim klubovima u intimnom okruženju i bliskom kontaktu sa publikom.

Maria je i poznata glumica a zapažene uloge je između ostalog ostvarila kao glavna pevačica u filmu „The Commitments“ i seriji „The Tudors“.

Ona je inače učestvovala u kreiranju kompilacije „Sirens“ (2003), na kojoj su okupljeni najinovativniji nezavisni ženski izvođači koje se suprostavljaju mejnstrimu, pored nje, učešće su uzele Patti Smith, PJ Harvey, Neneh Cherry, Ani DiFranco i Lisa Germano.

Na njenom prvom koncertu u Beogradu predstaviće i novi, peti solo album „Sing“ (2012) koji je došao do vrha irske top liste dostigavši četvrto mesto.

Njena je muzika moderna eklektična vizija folk muzike sa jakim duševnim nabojem.

Nemojte propustiti koncert ove izvanredne pevačice!

Ulaznice za koncert se mogu kupiti na blagajni Doma omladine Beograda i svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 600 dinara.


U okviru filmskog programa prvog Beogradskog Irskog festivala, koji traje do 17. marta, u biskopima Fontana i Kinoteka biće predstavljena najznačajnija i najnovija irska ostvarenja kroz tri segmenta: dugometražni (igrani i dokumentarni), dečji i kratki filmovi.

Raspored filmova u naredna tri dana možete pronaći OVDE

Beogradski Irski Festival organizuju irski lokalni novinari Jas Kaminski, Garret Tankosić-Kelly (koji zajedno imaju preko 20 godina iskustva rada u regionu), i Miroslav Mogorović (producentska kuća Art & Popcorn) u saradnji sa Ambasadom Republike Irske u Atini i Beogradskim konzulatom, Irskim filmskim institutom, delegacijom Evropske Unije i vodećim beogradskim filmskim i kulturnim institucijama kao što su Jugoslovenska Kinoteka i Dom omladine Beograda.

Manifestacija je podržana od strane Ambasade Irske u Republici Srbiji, Ministarstva kulture i informisanja Srbije, Culture Ireland - organizacije za međunarodnu promociju irske kulture i pretenduje da postane važan izlagač irske kulture u Srbiji, kao i jedan od najposećenijih festivala ove godine.

Organizaciju festivala pomogli su najpoznatiji irski brendovi: Bushmills, najbolji irski viski koji se proizvodi u najstarijoj destileriji na svetu, dobro poznati liker Baileys, kao i Ginis, čuveno irsko tamno pivo.

www.irishfest.rs
www.facebook.com/BelgradeIrishFestival

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..