Proslavljeni američki glumac Majkl Medsen će u petak 22. februara, otvoriti 41. Međunarodni filmski festival u Beogradu, FEST i biće počasni gost Story FEST Party-ja, zabave povodom otvaranja festivala.

 

Medsen je snimio niz filmova, od kultnih do velikih blokbastera. Ipak, najpoznatiji je po ulogama nemilosrdnog, kod nas obično opisivanog, žestokog momka u žanrovski sličnim filmovima kao što su: mister Blond u filmu "Ulični psi" Kventina Tarantina, ali i kao glava mafijaške porodice u filmu "Doni Brasko", zatim okrutni pripadnik specijalnih operativnih jedinica u filmu "Vrsta", kao i smrtonosni Sajvajnder u Tarantinovom "Kill Bill 2“.

 

U Beograd Medsen dolazi s ulogom u filmu “Pored puta” (Along the roadside) reditelja Zorana i producenta Vladimira Lisinca. Braća Lisinac, Kruševljani inače, takođe će se pokloniti publici FEST-a. U filmu igra i Lazar Ristovski, naravno Srbina, koji je otišao u Ameriku da ostvari isto što ovim filmom braća Lisinac i jesu: „američki san“.

 

Ovogodišnji FEST obeležiće izuzetno bogat program koga karakterišu najveća svetska rediteljska i glumačka imena i trenutno najaktuelniji naslovi. O izuzetnom programu govori, pored filmova koji su se već potvrdili nagradama na festivalima prošle godine i nekoliko ostvarenja koji su ozbiljni kandidati u trci za ovogodišnjeg Oskara.

 

Festival će, kao što je to već tradicija, otvoriti film nagrađen Zlatnom palmom – "Ljubav" Mahaela Hanekea. Film je istovremeno i kandidat za Oskara u više kategorija, između ostalih i za najbolji film i režiju.

 

Karata ima i dalje za sve filmove na blagajnama dvorana: Sava centra, Doma omladine, Dvorani kulturnog centra, bioskopa Fontana i Kinoteke.

Karte se prodaju iskljucivo na blagajnama dvorana u kojima se filmovi prikazuju.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..