Petak, 8. februar u 14:00 - TRIBINA: STUDIJE JUGOSLAVIJE. U februaru, u okviru pratećih programa izložbe Jugoslavija od početka do kraja, organizujemo nekoliko tribina o različitim pristupima proučavanju i predstavljanju Jugoslavije.

 

Cilj ovog programa je da se otvori prostor za razmenu mišljenja o izložbi i temama kojima se ona bavi, kao i o različitim pristupima u istraživanju i interpretaciji fenomena novije istorije. Komentari, sugestije i zaključci ovih razgovora biće korišćeni i kao smernice u formiranju nove stalne postavke MIJ.

 

Na prvoj tribini u petak, 8. februara u 14:00 učestvuju dr Ljubodrag Dimić, profesor na katedri za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu, dr Ivan Kovačević, profesor na katedri za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i dr Hrvoje Klasić profesor na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu. U okviru teme Studije Jugoslavije - Kako istraživati i učiti o Jugoslaviji učesnici će govoriti o različitim pristupima, aktuelnim temama i interesovanjima istraživača da se bave jugoslovenskim nasleđem.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..