h01sKao i svake godine u ovom periodu, neki srećnici koji ne moraju da brinu o dobijanju odmora, prosto ne znaju na koji bi festival radije otišli. Ove godine možete sve da postignete! Kupite komplet karata za Belgrade calling festival (27.-29. jun 2012) i dremajte dva dana u WCu na poslu. Onda uzmite dva slobodna dana ili obolite u petak i ponedeljak i za vikend idite na novosadski EXIT (12.-15. jul 2012). A onda, uzmite odmor i krenite na more, i na svoj treći muzički festival u roku od mesec dana. Svi već znaju da je najbliže more Beogradu - Rijeka! 

RIJEKA!!! Grad koji vole svi, i oni koji su bili i oni26s koji nisu. Grad iz kog dolaze sjajni bendovi, grad koji je prelep i kada pada kiša. Veliki lučki grad koji je u isto vreme sjajna destinacija za letovanje sa skrovitim plažama i čarobnim brežuljcima Istre na pola sata vožnje. A u centru grada, u bivšoj fabrici papira smeštenoj u kanjonu reke Rječine od 19. do 21. jula 2012. održaće se osmi Hartera festival. 

28sOvaj festival se od 2005 razvio u najbolji festival u Hrvatskoj a zbog zanimljive lokacije, sjajnog odabira izvođača i posebne atmosfere postaje privlačan i posetiocima iz ostatka Evrope. Prethodnih godina na Harteri su se izređali Trentemoller, Hercules & Love Affair, Klaxons, Atari Teenage Riot, The Bambi Molesters, Simian Mobile Disco, Adam Freeland, Alex Metric, Laibach, LET3, Elvis Jackson, Pips Chips & Videoclips, Neočekivana Sila, Repetitor, Roisin Murphy, Peaches, James Zabiela, Josh Wink, Disciplin A Kitchme, Elemental, Goribor, Darren Emerson, Dub Pistols, Laufer, Rundek & Cargo Orkestar, Eyesburn, Father i mnogi drugi.

U četvrtak 19.07.2012. Laurent Garnier dolazi da razvali fabriku sa svojim Live Booth Sessions u četvorosatnom nastupu.

Petak 20.07.2012. nam donosi savršene islandske Vikinge GusGus koji promovišu svoj album iz 2011 "Arabian Horse". Isto veče nastupaju i legendarni Asian Dub Foundation u Sound System postavi.

Poslednjeg dana u subotu 21.07.2012. Rambo Amadeus kao nešto sasvim drugačije.

Ovo su samo neka od imena, satnica se popunjava svakim danom, i mnoga iznenađenja nas tek očekuju.

Ulaznice koštaju 250 kuna u pretprodaji za sva tri dana, a na dan početka fesivala biće 280 kuna i mogu se kupiti preko Eventima (http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/hartera8-festival-rijeka-ex-tvornica-papira-hartera-315314/performance.html). Biće dostupne i dnevne ulaznice.

Vidimo se u Rijeci!

http://www.hartera.com/

http://www.facebook.com/hartera


tekst: Ana Tjapkin
<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..