Wolfgang-Amadeus-MozartSa početkom od 19.30 h na Velikoj sceni Madlenianuma održaće se premijera opere za mlade V.A. Mocart “Čarobna frula” (skrećena verzija). Poznato je iz raznih naučnih istraživanja da muzika Volfganga Amadeusa Mocarta na poseban način utiče na dečju psihu, unapređuje razvoj inteligencije kod dece, smanjuje agresivnost i hiperaktivnost, donosi miran san i razvija kod dece dimenzije apstraktnog mišljenja!



Slušanje Mocartove muzike, još od vremena kad je nastala, prosto je planetarno važno, a nesumnjivo je da u najnovijem dobu koje obiluje ekspanzijom vrednosti dijametralno suprotnih od prefinjenosti Mocartovog dela, slušanje njegove muzike postaje sve važnije. Današnja deca imaju sreću da Mocart i njegovo genijalno delo postoje kao kontrateža obilju sadržaja koji se deci nude sa dominirajućom agresijom i (ili) kičem i šundom.

Skraćena verzija Mocartove opere "Čarobna frula", urađena kao bajka prilagođena deci, svakako bi mogla da im pruži jedan nov i zabavan način slušanja Mocarta i gledanja pozorišne predstave.

Naša postavka poverena je Klubu mladih u kome vredno radi petnaestak polaznika ( J. Stojković, T. Heveši, B. Podrumac, T. Vitaz, A. Rastoder,S. Petrović, M. Gašić, M. Stojčev, S. Vemić, J. Jovićević, J. Momirović, A. Anđeljković, J. Bijelić, K. Repić, M. Vitaz)  koji su delo pripremali sa korepertitorom Draganom Anđelić Bunjac i rediteljkom Anom Radivojević  Zdravković i dirigentom Miodragom Janoskim, scenograf  Ilija Višnjić,  Kostimograf Jelena Antanasijević .

 

Opera je skraćena na oko sat vremena trajanja.  Pevaju se glavne arije i ansambli.


MADLENIANUM JE DOŽIVLJAJ!

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..