Photo11PGradska opština Stari grad kroz svoju Kancelariju za mlade i Ustanovu kulture “Parobrod”, u saradnji sa Agencijom grada Beograda za evropske integracije, objavljuju početak konkursa "PORTUGAL I JA  2012", koji će trajati od 15. marta do 17. aprila 2012. godine. Ovo studijsko putovanje, namenjeno mladima od 18 do 30 godina, koji prvenstveno žive na gradskoj opštini Stari grad, predstavlja idealnu priliku za sticanje novog životnog i profesionalnog iskustva, kroz upoznavanje programa i institucija evropskih prestonica kulture.
Ove godine evropska prestonica kulture je portugalski Gimaraeš, a pored ovog grada, organizovana je i poseta Bragi, novoproklamovanoj instituciji “evropske prestonice mladih”, kao i Portu, koji je nosilac kulturnih, društvenih i privrednih aktivnosti u tom delu Portugala. Učesnici putovanja posetiće sve događaje i manifestacije, koji će se za vreme posete odigravati u navedenim gradovima. Putovanje će biti realizovano od 15. do 22. maja 2012. godine.
Ovogodišnje putovanje je nastavak projekta, koji već treću godinu zaredom organizuju KZM Stari grad i  UK Parobrod, uz pokroviteljstvo Gradske opštine Stari grad. Projekat poseta evropskim prestonicama kulture, započet je 2010. godine, kada je grupa mladih ljudi obrazovanih u oblasti kulture i umetnosti, kreativne industrije, ekonomije i menandžmenta posetila nemački grad Esen. Projekat je uspešno nastavljen prošle godine, kada je organizovana poseta finskom gradu Turku i Talinu u Estoniji.
Uputstvo, formular kao i prateća izjava za podnošenje prijava, mogu se preuzeti na sajtu Kancelarije za mlade opštine Stari grad www.kzmstarigrad.org.rs , na sajtu Ustanove kulture “Parobrod” www.ukparobrod.rs ili u prostorijama Kancelarije za mlade, Gradska opština Stari grad, Makedonska 42, 4. sprat, soba 75, svakog radnog dana od 10 do 15 sati i u prostorijama Ustanove kulture ‘Parobrod’, Kapetan Mišina 6a, Beograd,  svakog radnog dana od 10 do 17 sati.

http://www.ukparobrod.rs/na-pocetnoj/portugalija-2012
<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..