gvKompanija Blok 67 Associates u saradnji sa međunarodnom studentskom organizacijom AIESEC 21. februara u naselju Belville organizuje sajam kultura pod nazivom „Global Village”. Ovom prilikom, 30 studenata iz Italije, Poljske, Portugala, Grčke, Bugarske i mnogih drugih zemalja će predstaviti svoje običaje, kulturu i različitost zemalja stanovnicima Srbije.

 



Cilj događaja je da se uklone geografske barijere, da se apeluje na toleranciju i poštovanje različitosti i predstave sličnosti, razlike i povezanosti različitih kultura. Posetioci će imati priliku da saznaju više o različitim zemljama, upoznaju različite kulture, uživaju u muzici i plesovima, performansima, hrani i ukusima iz celog sveta. Atmosferu će upotpuniti nastup Kulturno-umetničkog društva iz Beograda.

„Veliko nam je zadovoljstvo što će Belville posle Univerzijade još jednom ugostiti studente iz inostranstva, koji će na jedinstveni način predstaviti kulturu svoje zemlje Beograđanima. Posetioci će imati mogućnost da upoznaju različite ljude, njihovu istoriju i običaje, ali i da čuju utiske gostiju iz inostranstva o našoj zemlji i gradu. Želja nam je da zajedno sa učesnicima pošaljemo poruku tolerancije i multikulturalizma. Pozivamo sugrađane da nam se pridruže i posete Global Village”, istakla je Vidra Vučević, marketing menadžer u kompaniji Blok 67 Associates.

Tokom trajanja sajma kultura u naselju Belville, svi posetioci će zajedno sa učesnicima moći da kroz oslikavanje ili ispisivanje poruka na temu internacionalizma ostave kreativni otisak na velikom platnu internacionalizma. Global Village će na promenadi između zgrada Mimoza i Ljubičicatrajati od 12 do 15 časova, a ulaz na sajam je slobodan.

<<  Jul 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..