Danas, na Internacionalni dan žena, borbe za ženska prava i rodnu ravnopravnost, ali i svakog drugog dana u godini, najsjajnije zvezde EXIT Univerzuma su upravo članice tima, heroine, prijateljice, koleginice, saradnice, menadžerke, urednice, koordinatorke, direktorke. Sve one čine više od dve trećine ove velike porodice i iz dana u dan joj donose pokretačku energiju, kreativnost, inspiraciju i želju za pomeranjem granica. EXIT Women shine the brightest in EXIT Universe! Muzička i festivalska industrija često se, činjenično, na globalnom nivou posmatraju kao polje na kom dominiraju muškarci.

Prema istraživanju koje je 2021. preneo RollingStone, među više hiljada ispitanika i ispitanica zaposlenih na vodećim pozicijama u muzičkoj industriji, žene čine svega 35.3 odsto, dok je u Exitu taj procenat gotovo duplo veći, sa više od 64 odsto.
 
Više od dve decenije unazad, hedlajnerke EXIT festivala su žene koje i te kako mogu same sebi da kupe cveće, ali i da realizuju festival – od njegovog budžeta, preko marketinga, turizma, planiranja, produkcije, snimanja, PR-a, organizacije, protokola i svih sektora čiji su elementarni deo. Svojim znanjem, veštinama i sposobnostima čine više od 64% zaposlenih i pokretačku snagu i energiju kompletne Exitove organizacije.
 
Može se reći da „drže novčanik“ kao 100% zaposlenih u finansijskom sektoru, da su podjednako zastupljene u hosting sektoru, da daju glas i vidljivost Exitu sa više od 83% u odeljenju za odnose sa javnošću i 54.5% u marketingu, da festivale i događaje EXIT grupacije čine mogućim širom regiona i Evrope sa 75% udela u sektoru turizma, te da upiru reflektore na važne, društveno-angažovane teme, pitanja i akcije sa 62.5% u EXIT fondaciji.
 
Udeo i prisustvo žena ne zaustavlja se samo na organizaciji festivala, već se ogleda i u njegovoj publici, koju više od 50% čine žene, ali i u njegovom multižanrovskom programu na svim najvećim festivalskim binama. EXIT festival ove godine predstaviće sjajni all-female koncept na mts Dance Areni – hram elektronske muzike prve večeri osvojiće Nina Kraviz, Amelie Lens, Indira Paganotto, Tijana T i Miju, u subotu, 8. jula na Areni će nastupiti Gioli & Assia live i Layla Benitez, a ženska postava dominira i na susednoj, omiljenoj NSNS bini, na kojoj će nastupiti Avalon Emerson, Carlita, Desiree, Cici, Raven, Katalina, Maria Karan, Asarri i Jovana Takač.
 
Na Glavnu binu dolazi Epica, jedan od vodećih simfo-metal sastava iz Holandije predvođen neverovatnim vokalom Simone Simons, kao i sveženski hevi/treš metal sastav Jenner, autentična kantautorka Sofi iz dua Sofi Tukker i drum’n’bass selektorka Charlie Tee. Na moćnu Explosive binu stiže punk-rock diva Suzi Moon, na Visa Fusion bini nastupiće sjajna Zoe Kida, na Gang Beats od 6. do 9. jula stižu Mimi Mercedez, Tam, Macha Ravel, Micka Lifa, a ovo su samo neke od brojnih umetnica koje će upotpuniti festivalski program.
 
EXIT porodica zahvalna je svakoj pojedinki, njenoj predanosti, znanjima i veštinama koje su neprocenjive za uspeh velike porodice kakva je EXIT, za svaki doprinos, davanje primera i inspiracije, na međusobnoj podršci, nepresušnom izvoru ideja i izvanrednoj sposobnosti da ih sprovedu u delo, na proaktivnosti, kreativnosti, pomeranju granica, timskom radu i energiji koju svaki dan donose EXIT timu i svemu što on emituje dalje u svet.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..