Klub Akademija zatvara se definitivno u sredu 05.oktobra 2011 god. kada će ključevi kluba biti predati Fakultetu likovnih umetnosti! Preduzeće Sens Art od tog dana više neće imati nikakvu odgovornost niti nadležnost nad ovim kultnim mestom.

Nakon ovoga, Akademija će nestati sa mape postojećih kulturnih institucija, nakon tačno 50 godina od svog nastanka! Do navedenog datuma, biće potpuno ispražnjena i "oslobodjena" od lica, stvari, a prostor vraćen u prvobitno stanje! Ovo znači da će Akademija postati (a po svoj prilici i ostati) podrum sa nekoliko škiljavih sijalica, potpuno neupotrebljiv za bilo kakvu dalju kulturnu namenu.

Ovom bezumnom činu najviše su doprineli:

1. Fakultet likovnih umetnosti

2. Beogradska underground i urbana /"salonska" (kvazi) elita

3. Državna uprava, nesposobna da održi kontinuitet svoje, a u ovom slučaju i svetske kulturne bašitine!


Naravučenije:

"Narod koji nema komunikaciju sa baštinom, nema komunikaciju ni sa bogom"!

B.H.
Podrška:

1. Skoro 10.000 onih koji su iskreno i pravilno prepoznali i podržali Akademiju, a medju njima su i Koja, Cane, Uroš Djurić, Rambo Amadeus...

2. Informativne sluzbe skoro svih relevantnih domaćih stampanih, el. i internet medija kao i odredjeni broj medija iz regiona, Evrope i sveta

Ovom besmislenom činu NISU doprineli i Lepa Brena, Ceca, Jelena Karleusa, GRAND Produkcija...Mira i Sloba Milosevic, Vojislav Seselj, Ratko Mladic, Nacionalni Front, Obraz...itd.


THE END

Link ka ovom textu: krajakademije.blogspot.com


Sta je prethodilo zatvaranju Akademije možete da pročitate ovde:
http://obavestenje2.blogspot.com

Reakcije na zatvaranje Akademije: http://reakcije.blogspot.com

Pismo institucijama: http://pismoinstitucijama.blogspot.com


Jedina dva pisma koja su stigla kao odgovor na pismo koje smo poslali na 50 bitnih adresa drzavnih institucija, pojedinaca i nekoliko udruzenja, mozete ih videti ovde:
http://odgovorinapismo.blogspot.com/
<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..