BobanMarkoMarkovicDa nijedan „Dragačevski Sabor“ u Guči, ne može proći bez koncerta Orkestra Bobana i Marka Markovića, jasno je već 7 godina.Ambasador Sabora i pocasni gradjanin Guče, Boban Marković će u subotu 13. avgusta otvoriti Finalno takmičenje trubačkih orkestara.

Nakon takmičenja na stadionsku binu će izaći Boban i Marko Marković orkestar da svojim umećem ukrase najvažnije saborsko veče, uz direktan TV prenos koncerta.

Najveću trubačku feštu na Balkanu koja traje od 8. do 14. avgusta svečano je otvorio ambasador Rusije Aleksandar Konuzin, a u saborskom odboru za dobrodošlicu osim Jolovića i Konuzina našao se i ambasador trube Boban Marković, kao i domaćin Miodrag Kostić.

„Meni  je Sabor u Guči najvažniji dogadjaj sezone. Koncerti na festivalima, druženje sa svetskim muzičkim zvezdama ne mogu se meriti sa koncertom pred mojom publikom u Guči, niti nešto može zameniti druženje sa prijateljima ispod šatri, uz zvuke trube.“

Orkestar Bobana i Marka Markovića u Guču stiže pravo sa Sziget festivala, na kojem sviraju nultog dana, jer je orkestar insistirao da ima vremena za koncert i provod u Guči.

Očekuje se da Multimedia records objavi licencno za Srbiju album „Balkan Brass Battle“, koje su naši majstori trube snimili zajedno sa rumunskim orkestrom Fanfare Ciocarlia. Ovaj album se u julu mesecu našao na vrhu liste najboljih world music albuma u izboru panela evropskih radio Dj-eva.

www.bobanandmarkomarkovic.com
<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..