01ISWiB 011 (Međunarodna studentska nedelja u Beogradu) je studentski festival koji organizuje omladinska, nevladina i neprofitna organizacija „Svetski omladinski talas“.

 

Ovaj festival okuplja preko 200 studenata iz preko 50 različitih zemalja sa ciljem prevazilaženja barijera i predrasuda koja postoje među mladim ljudima širom sveta, kao i  radi promocije i popularizacije Beograda i Srbije.

Centralni događaj edukativnog programa festivala biće otvorena panel diskusija na temu Uloga tradicionalnih i novih medija u podizanju društvene svesti odgovornosti kod mladih, koja je u skladu sa ovogodišnjim sloganom festivala – Komunikacija u akciji. Svedoci smo ekspanzije novih medija, poput društvenih mreža, online novina i magazina, blogova, itd. Da li ovi novi mediji mogu da inspirišu mlade ljude i olakšaju im organizovanje neke konkretne akcije, kako su pokazali nedavni protesti protiv vlasti u Egiptu. Da li mogu da im pomognu da iskažu svoje stavove i bore se za njih? Da li će se u narednom periodu nastaviti trend korisćenja novih medija u podizanju društvene svesti i odgovornosti u okviru mlađe populacije? Ili će, tradicionalni mediji, ipak izdržati trku i ostati ravnopravni sa novim medijima?

O ovim i sličnim pitanjima diskutovaće naši gosti:

 

Jasna Matić, Državna sekretarka za Digitalnu agendu
Igor Božić, odgovorni urednik „Blica“
Srećko Šekeljić, Grants Program Coordinator u Institutu za održivi razvoj
Tihomir Stojanović, osnivač  “Mreže Kreativnih ljudi” i E-PR Executive McCann Erickson

Panel diskusija se organizuje u saradnji sa Heinrich Boll Fondacijom, čiji će predstavnik, Marija Glišić, biti i moderator panela. Diskusija će se vodti na engleskom jeziku.

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..