26._BJF_Logo_2010Želimo da vas iznova uverimo da je jazz i ozbiljan i zabavan, da oduševljava i zanosi, provocira, uzbuđuje telesno ali i intelektualno – jednom rečju da je jazz živ!  Publici ćemo predstaviti događaj sezone u Srbiji – koncert jednog od najvećih jazz kompozitora svih vremena, legendarnog saksofoniste Wayne Shortera sa njegovim zvezdanim kvartetom.

 

No, to je samo početak - sa nama će biti i takva domaća veličina kao što je Kornelije Kovač, koji je konačno pozvan da predstavi svoje jazz fascinacije u pravom svetlu. Sa nama će biti i ikona jazz kontrabasa Charlie Haden, koji obeležava 25. rođendan svog najuspešnijeg sastava Quartet West. Tu su i najbolji evropski umetnici, kao što su trubač Enrico Rava (najbolji jazz umetnik u Evropi 2009 po mišljenju kritike), Orchestre National De Jazz (najbolji jazz album u Francuskoj), kao i čitav niz fantastičnih novih talenata. Naročito skrećemo pažnju na heroja savremenog klavirskog jazza Jason Morana i njegov uraganski trio. Posebno smo ponosni na zvezdani sastav klupske jazz ponude u našem ponoćnom programu, koji će oduševiti mladu publiku – od najbolje nove engleske soul-jazz dive Alice Russell, preko brazilskih funk legendi Azymuth, do vizonarskog ukrštanja jazza dance beatova proslavljenog holandskog sastava Kraak And Smaak.

Dokazaćemo da vrhunska umetnost može biti zabavna, da se u njoj može uživati punim srcem, ako joj poklonite svoje bezrezervno, radoznalo poverenje i ako se predstavi na pravi način.

To je uostalom i naša odgovornost, kao najstarijeg srpskog jazz festivala.

Prijatelji 26. BJF: Erste Banka i Grand Casino Beograd.

Pokrovitelj 26. BJF: Grad Beograd – Gradska uprava – Sekretarijat za kulturu.

26. BJF podržali: Ambasada SAD, Ambasada Izraela, Ambasada Brazila, Ambasada Švedske, Ambasada Kraljevine Holandije, Ambasada Kraljevine Danske, Francuski kulturni centar, Italijanski institut za kulturu, Austrijski kulturni forum, IN Hotel, SOKOJ, Turistička organizacija Beograda.

 

26. BEOGRADSKI JAZZ FESTIVAL
28-31. oktobar 2010.
Jazz Seduction
Dom omladine Beograda – Sava Centar – Dom sindikata – Kolarac


http://www.belgrade-jazzfest.org

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..