passarani-prvo-pranje-2Marco Passarani, punokrvni underground muzički trendsetter iz Rima, na otvaranje nove sezone beogradskog kluba THE WASH, druge po redu, one koja postavlja stvari na pravo mesto, donosi sa sobom muzičku i produkcijsku zaostavštinu dugu više od deceniju i po.
Svoje uticaje poput većine muzičkih pravovernika vuče iz besmrtnog Motor City-a, Detroita i njegovog prijateljskog rivala Chicaga.

Tu u prilog ide činjenica da je njegov prvenac izdat za Alan Oldhamov detroitski label Generator, sada već davne 1993.

Kaljen sa izdanjima na uticajnim underground plesnim etiketama 90ih, poput Peacefrog, NovaMute, Clone izmedju ostalih, udarac sistemu lokalne scene obeležene loop techno zvukom koji je jake korene vukao iz južnog italijanskog tehno centra Napulja upisao je formiranjem vlastitih, sada već prilično poštovanih etiketa Pigna, Nature i naposletku Final Frontier muzičke distribucije koja neguje prime time italijanskog underground plesnog zvuka.

Veliki deo njegove zasluge pripada promociji projekata poput Raiders of the Lost ARP, Jolly Music, Mat 101, Francisco, Ambit 3 i Monomorph/D'Arcangelo.

Grande Cappuccino sa jakim mixom Detroit i Chicago zvuka, od white label disco projekata do etabliranih underground house i techno tema imaćete prilike da čujete u jedinstvenom i intimnom ambijentu kluba The Wash koji se uspešno pozicionirao na karti uglednih klubskih markera kultnim gostovanjima iz prošle sezone. Trus'me, Nina Kraviz, Fred P, Move D, Patrice Scott su možda dovoljna preporuka za one sumnjičave koji se jos uvek razmišljaju da poklone svoju pažnju ovom jako zanimljivom gostovanju.

Host večeri za mix pultom je DJ BRKA, jedna od trenutno najuticajnijih DJ figura na lokalnoj sceni i čovek čijom zaslugom mnoge stvari imaju poslednjih nekoliko godina jutarnji happy end na zabavama.

Cena za ovo intimno pranje je 300 dinara pre ponoći i 400 posle.

Molimo Vas da podržite našu nezavisnu scenu tako što ćete kupiti kartu za ovo dešavanje i na taj način nam omogućiti da i u buduće dovodimo zanimljiva imena sa svetske DJ i produkcijske scene.

passarani-prvo-pranje-1



Vidimo se na otvaranju kluba THE WASH. :)

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..