Ovogodišnji DUNAV FEST biće održan od 5. do 13. septembra 2014. godine na prostoru Beogradske tvrđave, a program je posvećen obeležavanju stogodišnjice od početka Prvog svetskog rata, sa posebnim naglaskom na srpsko-francuskim vezama koje su obeležile navedeni period. Program Festivala, koji obuhvata nekoliko segmenata muzičkog, filmskog i književnog stvaralaštva pripremio je Umetnički savet (Katarina Jovanović, Goran Marković i Nebojša Bradić).


U parku Kalemegdan, kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj, biće izveden koncert na kojem će publika čuti muziku francuskih autora (Debisi, Ravel, Pulenk), nastalu neposredno pre, za vreme i posle Velikog rata), u izvođenju naših najeminentnijih umetnika, kao i koncert na kojem će biti predstavljena "muzika beogradskih kafana, salona i klubova". U okviru Festivala, posetioce Beogradske tvrđave očekuje i projekcija filma „Velika iluzija“ Žana Renoara iz 1937. Godine, koja će biti propraćena debatom „Pesnik i političar o Velikom ratu“, kao i promocija knjige „Sarajevski omnibus“ autora Velibora Čolića.


Nosioci projekta su nevladina organizacija "Dunavfest" i Javno preduzeće "Beogradska tvrđava". Festival se održava uz podršku Francuske ambasade u beogradu, Francuskog instituta i Beogradskog dramskog pozorišta, a pod pokrovite ljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije iSekretarijata za kulturu Grada Beograda.

<<  Septembar 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      
      

Putopisi, Intervjui..