Kids-patch_logo_plaviNakon učešća na prvom Bijenalu američkih kultura u Denveru tokom jula ove godine, kao i dvomesečne “ViceVerse” turneje širom SAD, Festival nove dečje kreativnosti KidsPatch najavljuje svoje novo, treće beogradsko izdanje za 18. i 19. septembar 2010. godine u Kulturnom centru Rex.
U julu ove godine, u okviru Bijenala američkih kultura realizovano je više od 20 radionica u kojima je učestvovalo 200 najmlađih iz Kolorada i drugih država američkog srednjeg zapada, koji su imali priliku da rade i zabavljaju se sa eminentnim umetnicima i dizajnerima  kao što su Heronimo Hagerman iz Meksiko Sitija, duo Sweatshoppe iz Njujorka, dizajn studio Cypher13 iz Boldera, ili Humble Arts Collective iz Santa Fea, sa kojima je pripremljena završna kostimirana parada. Deci su predstavljane tehnike 3D videa, crteža, digitalnog slikanja na zidu, kolaža, stensila, grafita, reciklaže materijala i brojne druge, koje su na licu mesta mogli da primene u svojoj kreaciji.

Na trećem beogradskom izdanju u septembru, radionice i prateći programi će istraživati polja muzike, digitalnog crtanja, live animacije i stop-animacije pod vođstvom niza domaćih autora kao, i umetničkom grupom OMA iz Beča, kreatora sistema za digitalno crtanje "tagtool". Kroz grupni rad, igru i kreiranje kompletnog ambijenta zajedno sa umetnicima, deca će učiti i stvarati koristeći se neobičnim i savremenim veštinama, prolazeći kroz kompletan proces stvaranja i prezentovanja kreativnih sadržaja. Prošle godine u prostorijama Dečijeg kulturnog centra, KidsPatch je ugostio više od 60 dece i predstavio 6 radionica. 

Philadelphia_USA_2


Aktivnosti su namenjene deci uzrasta od 5 do 12 godina, a opširnije informacije o programu i načinu prijavljivanja naći će se od 5. septembra na sajtu www.kids-patch.com.  Broj učesnika biće ograničen na 30, dok će pak u nedelju 19. septembra biti predstavljen besplatni javni program čiji će kreatori i učesnici biti upravo deca koja su prethodnog dana pohađala radionice. Ovogodišnji program festivala u Beogradu podržavali su Fond za otvoreno društvo, Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Austrijski kulturni forum i Ministarstvo kulture Republike Srbije, dok u realizaciji učestvuje i matični festival Dis-patch, čije će 9. izdanje biti održano u periodu od 7. do 17. oktobra na različitim lokacijama u Beogradu.
<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..