Gramophonedzie_09_2010Širom sveta proslavljeni srpski DJ/ Producent Marko Milićević – Gramophonedzie (Gramofondžija) , ekskluzivno će nastupiti na predstojećem Beogradskom Beer Fest-u 18. avgusta! Kao jedna od glavnih zvezda festivala, Gramofondžija će imati svoj poseban veliki šou-program, na kome će predstaviti svoj najnoviji DJ set i specijalne goste.

„Radujem se sto cu nastupati na Beer fest-u u Beogradu – posle dugo vremena... Moram priznati da osecam odredjenu pozitivnu napetost – jer je ipak naša publika najvazniji kritičar moje muzike i  setova. Nadam se da sam dovoljno sazreo kao Gramofondžija, i da će im se dopasti moj novi singl – za koji mislim da ce biti odlican follow-up nesto drugacijeg stila ...“  veselo najavljuje svoj nastup Marko Milićević, jedno od najvećih svetskih muzičkih iznenađenja godine.

U istom periodu biće održana globalna promocija njegovog novog hit-singla „Brasilian“ od strane matične izdavačke kuće Virgin/Positiva (London) koji se već uveliko miksuje u DJ setovima širom klupske muzičke scene ovog leta. VirginPositiva je, kao jedna od najuticajnijih izdavačkih kuća za elektronsku muziku, na ovaj način najavila nastavak i razvoj izuzetne saradnje na projektu Gramofondžije, podstaknute neverovatnim uspehom debi-singla „Why Dont You“.

Gramofondžija je u svetskim muzičkim krugovima nezvanično proglašen za “kuma sving-hausa” od kako je njegov autentični mega-hit “Why Don’t You” trijumfalno ušao na međunarodne muzičke top-liste. Magična kombinacija melodičnosti, ritmova i večito prisutnog “gruva” hausa, fanka i klasičnog svinga – numera “Why Don’t You” ponela je epitet jedne od najistaknutijih svetskih klupskih „bombi“ godine – omiljena od velikana DJ scene poput Karla Koksa, Denisa Ferera, Rodžera Sančeza, Normana Džeja i mnogih drugih.

Posebna počast njegovoj jedinstvenoj kreativnosti i uspehu, Marku Milićeviću je ukazana na najvećoj svetskoj muzičkoj konferenciji proleća 2010 u Majamiju, tokom nastupa pored već legendarnih Dejvida Gete i Ded Mausa, kao posebno izabranom predstavniku žanra plesne scene matične izdavačke kuće Virgin/Positiva Records.

Njegov originalni miks se nalazi na prestižnoj A-listi BBC 1 radija, podržane od strane svih BBC-jevih voditelja i DJ-eva. Jedan od najpoznatijih voditelja BBC ONE radija, Skot Mils, nedavno je u svom programu uživo pozvao Gramofondžiju, kao proslavljenog muzičkog predstavnika Srbije, da ucestvuje u specijalnom programu ove vodeće svetske radio stanice povodom Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.


Marko Milićević je nastupao sa najvećim svetskim imenima elektronske muzike koja su se predstavila našoj publici (Bob Sinkler, Rodžer Sančez, Dejvid Morales, Bejsment Džeks, Džunior Džek...) i sa posebnim zadovoljstvom najavljuje dugo ocekivani nastup sa svojim specijalnim gostima na predstojećem Beer Fest-u.


<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..