rexZEA je indie-electro jednočlana grupa iz Amsterdama koju čini Arnold de Boer, pevač grupe The Ex. Zea je uživo brz i žestok, pretvarajući rokenrol u elektroniku i ubacujući bučne lupove u pank ritmove. Objavio je 4 albuma i 4 singla, ali i kasete za afričko tržiste.

 

Zea se pojavio na nekoliko kompilacija i saradjivao sa bendovima poput MELT BANANA, 1-SPEED BIKE i članovima GodspeedYou!BlackEmperor.

Naoružan gitarom, mikrofonom, ritam mašinom, semplerom i sintisajzerom, Arnold de Boer nastupa igrajući se tempom i ritmom programiranih bubnjeva, obiljem sintisajzerskih zvukova, neskladnih gitarskih rifova koji se pretvaraju u prebiranje po zicama, i glasom koji jednako skandira koliko i peva. U toku nastupa, Zea pojačava elektronski zvuk do eksplozije ne dovodecć u pitanje izvorno pop opredeljenje.

U poslednjih 7 godina, Zea je svirala širom sveta, pravivši nekoliko velikih interkontinentalnih turneja, ukljucujuci Sjedinjene države, Rusiju, Kanadu, Belgiju, Francusku, Veliku Britaniju, Skandinaviju. 2008 i 2009 Zea je svirao na 11 koncerata u Etiopiji i na jednom u Gani.

Zvuci kao dobri stari DEVO ili LE TIGRE + breakbeat.

Prodaja karata po ceni od 300,00 dinara sat vremena pre pocetka koncerta
Nedelja, 04. jul, 21:00

REX, Jevrejska 16

Vise o bendu na http://www.zea.dds.nl/

{youtube}WOyCLqzrggk{/youtube}

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..