Prodaja ulaznica za 13. Festival nauke, koji se održava od 05. do 08. decembra (10-19h) na Beogradskom sajmu, počinje danas! Festivalske ulaznice, po ceni od 500 dinara, mogu se kupiti na Ticket vision prodajnim mestima u celoj Srbiji. Festivalska ulaznica važi za jedan festivalski dan u halama 3, 3A, kao i za halu 5, u kojoj je smeštena eksplozivna Naučno-fantastična bina. Deca do 5 godina starosti, uz pratnju roditelja ili staratelja, ne plaćaju ulaz.

Više od polovine publike čine organizovane školske posete, pa je tako program u prva tri dana - četvrtak, petak i subota, prilagođen školskom programu i namenjen prvenstveno za školske posete. Cena grupne đačke ulaznice je 450 dinara po učeniku. Jedna ulaznica važi za jedan festivalski dan. Učenicima će se pružiti prilika da uživo učestvuju u eksperimentima o kojima uče u udžbenicima. Na taj način najmlađi posetioci će zajedno sa preko 600 naučnih demonstratora iz zemlje i sveta i na preko 60 interaktivnih postavki učestvovati u istraživanju celog jednog univerzuma satkanog od nauke i najnovijih naučnih dostignuća.  Nedelja je i ove godine Porodični dan festivala.

Tema ovogodišnjeg 13. festivala je Razotkrivanje i posvećen je upravo razotkrivanju zabluda i mitova uz pomoć nauke i naučnih dostignuća. Prethodnih 13 godina festival je inspirisao brojne škole, fakultete i naučne institucije u Srbiji da učestvuju u svakom sledećem festivalu sa uvek drugačijim i inovativnim postavkama, a po ugledu na ovu manifestaciju nastalo je više od 20 školskih festivala nauke širom Srbije.

Festival nauke je najveći događaj koji se bavi promocijom nauke i obrazovanja u regionu. Misija festivala jeste podsticanje obrazovanja u društvu, kroz savremene i zanimljive metode. Kroz brojna predavanja, interaktivne postavke, izložbe i radionice 13. Festival nauke prirediće najbolju naučno-edukativnu zabavu za sve uzraste.  

Na prošlogodišnjem Festivalu nauke više od 30.000 hiljada zadovoljnih posetilaca upoznalo se jedan na jedan sa brojnim naučnim izazovima i svetom nauke.

Generalni sponzor i ovogodišnjeg Festivala nauke je NIS, kompanija koja podržava profesionalno usavršavanje mladih, obrazovanje i korišćenje savremenih tehnologija i inovacija. Sedmu godinu zaredom, NIS i Festival nauke zajedno doprinose popularnosti nauke među mladima, ovaj put razotkrivajući svet koji nas okružuje uz pomoć naučnih dostignuća. Podrška Festivalu nauke deo je strateškog usmerenja kompanije NIS koja svoje društveno odgovorne projekte realizuje pod sloganom „Budućnost na delu“.
Jedanaesti put zaredom, prijatelj manifestacije je mts.
 
Suorganizator manifestacije je Beogradski sajam. Podrška festivalu su Austrijski kulturni forum i Francuski institut.
 
Sponzori trinaestog Festivala nauke su: Elektroprivreda Srbije, kompanija Coca Cola, Erste banka, Nacionalna Geografija, Grafix i Messer Tehnogas AD.

<<  Januar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Putopisi, Intervjui..