U raznovrstan radioničarski program osmišljen prvenstveno za najmlađe muzejske posetioce, Narodni muzej u Beogradu uvodi redovno održavanje radionica namenjenih odraslima. Osluškujući potrebe sve brojnijih posetilaca koji žele drugačiju mogućnost učenja i zabave, kvalitetno provedenog slobodnog vremena, uvodimo nove programe pružajući jedinstveno muzejsko iskustvo.

Tekućeg meseca će odrasli posetioci moći da učestvuju u radionici Filigranski srednji vek: napravite svoj privezak, u subotu 14. septembra od 13 do 17 časova. Obići ćemo deo stalne postavke srpske srednjovekovne umetnosti, posvećujući posebnu pažnju nakitu, što će poslužiti kao inspiracija za praktični deo tokom koga će učesnici buti upućen u osnove izrade nakita od filigranske žice. Pomoć tokom pravljenja učesnicima će pružiti juvelir Nenad Stojaković, a radionica će trajati do 17 časova. Broj učesnika je ograničen.

Radionica Filigranski srednji vek: Napravi svoj privezak

Za posetioce koji žele na nesvakidašnji način da dožive muzejsku postavku Organizovana je radionica ciklusa "RAM ZA REČ" u subotu 28. septembra od 16 do 18 časova. Likovni izraz i slike ćemo koristiti kao inspiraciju da razvijamo i otkrivamo svet reči. Na ovoj radionici pod nazivom Sporedno nebo, pokušaćemo da pretvaramo različite likovne elemente u stihove i interpretacijom, koristeći dramske tehnike, oblikujemo njihovo značenje na različite načine. Moći ćemo da nama omiljene ili poznate stihove "upisujemo" u slike iz stalne postavke Narodnog muzeja. Prijava učesnika je obavezna na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

<<  Avgust 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Putopisi, Intervjui..