Otvaranje samostalne Izložbe fotografija Une Sabljaković, pod nazivom : "Impasse" zakazano je za četvrtak 20. jun 2019. godine u 20 časova u Art - kafe Galeriji " Beti Ford", koja se nalazi u samom centru grada, na ćošku sa Skadarlijom u Zetskoj ulici br. 2 u Beogradu. Izložba ce za posetioce biti otvorena do 4. jula, svakog dana osim nedeljom, u periodu od 17 časova do ponoći. Izložba će biti organizovana u okviru autorskog projekta "Umetnikov otisak" Ane Marinović, diplomiranog grafičara, a u saradnji sa "Udruženjem za razvoj likovnih umetnosti, inovativnih kantautora i literarnu promociju.

O izložbi "Impasse" ( Slepa ulica ) "Fotograf je biće čijim pogledom bivstvovanje kao da želi samo sebe da iznenadi. Una Sabljaković jedno je od tih bića. Naziv izložbe Impasse (Slepa ulica) ima prizvuk životnog beizlaza, trenutka prinuđenosti na izvansebljenje i samotnost koje sobom donose nov, neslućen pogled na svakodnevicu. Mesto s kojeg autoričin aparat “baca pogled” kao da fizički ne postoji, kao da je u pitanju neko drugde, neka žuta mrlja postojanja. Stoga je izložba Une Sabljaković jedinstvena prilika da i mi na trenutak vidimo šta ulica, stabla, reka i zgrade rade kada ostanu sami."

Ivo Kara-Pešić Una Sabljaković rođena je u Beogradu. Diplomirala je francuski jezik i književnost na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, i magistrirala na katedri za filozofiju Univerziteta Paris 8 Vincennes - Saint-Denis u Parizu. Radila je kao novinar u spoljnopolitičkoj redakciji novinske agencije Beta u Beogradu, a od 2013. godine stalni je saradnik srpske, hrvatske i bosanske redakcije Deutsche welle-a. U Firenci je završila jednogodišnji kurs fotografije u Internacionalnoj školi fotografije i vizuelnog pripovedanja APAB.

Umetnički savet galerije čine:
Ana Marinović – dipl. grafičar ( član ULUPUDS-a)
Edvina Romanović – Hudeckova – mr likovnih umetnosti
Igor Markišić – master na odseku grafika i knjiga
Milena Mitrović – dipl.graficki dizajner i MA visual designa

<<  Decembar 2019  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Putopisi, Intervjui..