U Jugoslovenskom dramskom pozorištu u toku su probe predstava Kaspar Petera Handkea u režiji Miloša Lolića i Moj muž Rumene Bužarovske u režiji Jovane Tomić. U drami nobelovca Petera Handkea Kaspar igraju Miodrag Dragičević, Anđelika Simić, Nikola Rakočević, Sanja Marković... Dramaturg je Periša Perišić, scenograf Jasmina Holbus, kostimograf Maria Marković a kompozitor Nevena Glušica. Predstava će se igrati na Sceni „Ljuba Tadić“. Kaspar je prvi komad Petera Handkea koji je, u vreme kada je objavljen (1967), izazvao gotovo revolucionarni pomak u tradicionalnom shvatanju pisanja za pozorište a danas se smatra ne samo jednim od najznačajnijih nemačkih komada ikada, već i jednim od klasičnih komada 20. veka.

Prvo celovito književno pojavljivanje na srpskom jeziku znamenite makedonske prozne spisateljice Rumene Bužarovske Moj muž, na Sceni Studio JDP režira Jovana Tomić. U predstavi igraju Sanja Marković i Jovana Belović. Dramaturg je Dimitrije Kokanov, kostimograf Maja Marković a kompozitor Luka Mejdžor. Odmah po objavljivanju, zbirka kratkih priča Moj muž izazvala je veliku pažnju kritike i čitalačke publike.
 
Predstave Pučina Branislava Nušića u režiji Egona Savina i diplomska predstava studenta Akademije umetnosti u Novom Sadu Ivana Vanje Alača Beogradska trilogija Biljane Srbljanović su završene. Generalne probe su održane a premijere obe predstave se očekuju kada epidemiološki uslovi to dozvole.

<<  Januar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Putopisi, Intervjui..