Uprkos činjenici da je 54. Bitef, koji je trebalo da bude održan u septembru, odložen za sledeću godinu, kada će se organizovati zajedno sa 55. Bitefom, beogradska publika će ipak moći da uživa u programu Bitef-Prologa, svojevrsne najave 54. i 55. izdanja festivala. Pod sloganom Na ivici budućnosti, od 12. do 14. septembra, u Bitef teatru i na Skveru Mire Trailović, odvijaće se pozorišni program, stručne i javne tribine, performansi, kao i susreti sa umetnicima. Ceo događaj će se realizovati uz strogu primenu higijensko-epidemioloških mera, obavezno nošenje maski i poštovanje fizičke distance između posetilaca.

POTVRĐENA JOŠ JEDNA PREDSTAVA NA OVOGODIŠNJEM BITEFU
 
U glavnom programu učestvuju dve pozorišne predstave. Pored Doline jeze u režiji Štefana Kegija i koprodukciji trupe Rimini protokol i Kameršpilea iz Minhena, dolazak u Beograd potvrdio je i čuveni Teatar Vidi iz Lozane, publici Bitefa poznat po gostovanjima predstava Hajnera Gebelsa Eraritjaritjaka i Štifterove stvari, ali i po produkciji komada Zaostavština, komadi bez ljudi, pobednika 52. izdanja Bitefa pre dve godine. Ovoga puta, Teatar Vidi dolazi na Bitef sa predstavom Biti Arijela F.  Radi se o pozorišnom eksperimentu vizuelnog umetnika iz Ženeve Simona Sena, koji pokušava da dokaže kako živi i virtuelni svet ne moraju uvek da budu suprotstavljeni jedan drugom.  On na internetu kupuje digitalnu repliku ženskog tela, da bi se potom zainteresovao za pravu osobu čije digitalno telo poseduje i počeo da je istražuje, analizirajući psihološke, rodne, pravne i druge aspekte ovog fenomena. Predstava je na programu 14. septembra u Bitef teatru.

NA IVICI NOVE POZORIŠNE SEZONE
 
U okviru debatnog programa Bitef-Prologa, održaće se i međunarodna tribina o sistemskoj podršci teatru u doba pandemije pod nazivom Na ivici nove pozorišne sezone. Tribinu će voditi Jelena Knežević i Aleksandar Brkić, a u razgovoru sa stručnjacima iz oblasti kulturne politike i menadžmenta u kulturi iz zemlje i inostranstva pokušaće da dobiju odgovor na pitanje koje su to mere koje kreatori kulturne politike treba da primene u narednom periodu kako bi se omogućilo funkcionisanje kulture u novonastalim okolnostima povezanim sa epidemijom koronavisa, ali i da predstave primere dobre prakse i anticipiraju moguće modele funkcionisanja u vremenukoje nas očekuje.  Tribina Na ivici nove pozorišne sezonebiće održana na otvorenoj sceni na Skveru Mire Trailović, u ponedeljak 14. septembra, s početkom u 15 časova.

KAKO NA BITEF?

Svi programi Bitef-Prologa moći će da se prate na zvaničnom YouTube kanalu Bitefa, i uživo putem ekrana koji će biti postavljen na Skveru Mire Trailović. Izvođenje predstave Dolina jeze moći će da se prati i preko malih ekrana na kanalu RTS2. Za sve dodatne informacije, posetite sajt https://festival.bitef.rs/.

POČINJE PRODAJA ULAZNICA ZA BITEF-PROLOG
 
Prodaja ulaznica za predstave Bitef-Prologa počinje u sredu, 2. septembra, putem sajta https://festival.bitef.rs/.  Ulaznice se mogu rezervisati i putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., ili na broj telefona +381 69 899 24 00.  

Cena pojedinačne karte za svaku od dve predstave je 2.000 dinara, dok su za onlajn rezervacije određeni popusti od 10 do 20 posto.
 
Festival su tradicionalno podržali Sekretarijat za kulturu Grada Beograda i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Kabinet prednika Vlade Republike Srbije, kao i Ambasada SR Nemačke u Beogradu, Gete Institut, Ambasada Švajcarske u Beogradu, Francuski institut u Beogradu i Fond za otvoreno društvo. Prijatelji sponzor Bitefa je i ove godine I&FGrupa, u okviru koje posluje i McCann Beograd, kreativna agencija festivala.  Partneri festivala su Erste Bank a.d. Novi Sad, dugogodišnji prijatelj festivala Coca-Cola Hellenic Srbija, Halo Creative tim, Alma Quattro, Opšta bolnica Bel Medic, Mezestoran „Dvorište“, klub „Zaokret“, Domaće kiflice i Muffinstore .  


<<  Mart 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Putopisi, Intervjui..